«Παρέδωσε» ο Ανδρικόπουλος στον Καραμαλάκη με… αιχμές προς τη νυν ηγεσία του υπουργείου

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
«Παρέδωσε» ο Ανδρικόπουλος στον Καραμαλάκη με… αιχμές προς τη νυν ηγεσία του υπουργείου

Ο απερχόμενος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος παρέδωσε στον διάδοχό του Μιχάλη Καραμαλάκη και δεν απέφυγε τις αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και τις αιχμές για το γεγονός πως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του.

Η τελετή έγινε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σε φιλικό και συναδελφικό κλίμα.

Στην ομιλία του, ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., είπε πως έμεινε σταθερός στην ιδεολογία του και δεν υπέκυψε σε σκοπιμότητες.

Σημείωσε ότι δεν πρόλαβε να εφαρμόσει όσα ήθελε και όσα είχε σκεφτεί και την εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Σώματος.

Αφού έκανε μια αναδρομή στην διαδρομή του στο Σώμα, άφησε… αιχμές προς τη νυν ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας πως η διαδρομή αυτή «έληξε με τον τρόπο που όλοι ξέρετε», αναφερόμενος στη γραπτή δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος του «χρέωνε» κομματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΠΚΕ - Επιτέλους πίσω στην πραγματική αποστολή τους

Να θυμίσουμε ότι στην ανακοίνωση του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε επισημάνει: «Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας».

Αφορμή είχαν σταθεί, μεταξύ άλλων, οι φωτογραφίες του Αριστείδη Ανδρικόπουλου με πολιτικά ρούχα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα σε τότε υπουργούς και προβεβλημένα κομματικά στελέχη.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Καραμαλάκης, στην ομιλία του, τόνισε ότι θέλει μια αστυνομία φιλική στον πολίτη και αμείλικτη στον κακοποιό. Εξέθεσε, σε γενικές γραμμές, την πολιτική που θα ακολουθήσει για την πάταξη του εγκλήματος, ευχαριστώντας υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την εμπιστοσύνη τους.


Πηγές:
newsit.gr, ekriti.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαταγή για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής