Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 11/03/2018

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο όλων των ηλικιών, στο θέατρο «Επίκεντρο+» μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, για την ασφάλεια και τους κινδύνους στο διαδίκτυο.

Επρόκειτο για ένα σεμινάριο που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία iDialogue στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης με τίτλο «Προστάτεψε το παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα», με κεντρικό ομιλητή το νυν επικεφαλής του οργανισμού CSI Institute και γνωστό για τις μεγάλες επιτυχίες που είχε κατά την θητεία του, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

[custom:google-ads]

Ο κ. Σφακιανάκης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι το ίντερνετ σε ποσοστό 98% είναι καλό και μπορεί να αποτελέσει πηγή γνώσεων και πλούσιων εμπειριών. Όμως εάν δεν τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, τότε ο καθένας μας και ειδικά τα παιδιά, μπορούν να «πέσουν στα απόνερα» του 2% που είναι η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου.

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε ειδικά σε περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, το λεγόμενο «ψάρεμα», από παιδεραστές και παιδόφιλους. Τόνισε ότι χιλιάδες ραντεβού στα τυφλά, κλείνονται καθημερινά από νέους και παιδιά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που αποκάλεσε ως «ρώσικη ρουλέτα», αφού πολλές περιπτώσεις καταλήγουν σε περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων, ακόμα και σε θανάτους.

Και φυσικά το θέμα ήταν επίκαιρο αν αναλογιστεί κάποιος ότι λίγες ημέρες πριν είχε αποκαλυφθεί η ιστορία στο Αγρίνιο με πρωταγωνιστή τον 30χρονο παιδόφιλο ο οποίος μιλούσε στο διαδίκτυο με ανήλικα και προσπαθούσε να προβούν σε ασελγείς πράξεις μαζί του. Παρ’ όλα αυτά οι επισημάνσεις του κ. Σφακιανάκη από πολλούς δεν εισακούγονται. Και εξακολουθούν όχι μόνο να βάζουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο αλλά και με μαγιό! Κάποιες δε μητέρες βάζουν και τα κοριτσάκια τους μέχρι και με κραγιόν και σέξι φορέματα για να τις αναδείξουν ως… δεσποινιδούλες!

dete.gr, sinidisi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis