Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:34 | 14/06/2020

Σε «πόλεμο» μεταξύ αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο, μετατράπηκε διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών και κατά της κατασκευής του εργοστασίου που ξεκίνησε το απόγευμα από το Νοσοκομείο Βόλου και κατέληξε στην τσιμεντοβιομηχανία, ενώ ήταν ιδιαίτερα μαζική, με συμμετοχή σχεδόν 2000 ανθρώπων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τα νέα ειδικά πακέτα της Wind που εξασφάλισε ο Συνεταιρισμός Αστυνομικών Θεσσαλονικης


 

 

Η πορεία ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από το Νοσοκομείο, όπου έδωσαν το παρών, εκτός από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου, που τη διοργάνωσε και άλλοι φορείς, μικρά πολιτικά κόμματα, δημοτικές κινήσεις και μεμονωμένοι άνθρωποι, και δέκα λεπτά πριν τις 8 το απόγευμα κατέληξε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

«Ντου» σε διπλό μέτωπο


Η εμπροσθοφυλακή της πορείας, άμεσα κατευθύνθηκε στην είσοδο του εργοστασίου που ήταν κλειστή, την άνοιξε, για να μπουκάρει στο χώρο, όπου τους περίμενε μια διμοιρία υποστήριξης που τους απώθησε με χρήση χημικών.
Παράλληλα, με μικρή ομάδα διαδηλωτών πήρε στο κυνήγι ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας που βρισκόταν στο χώρο αριστερά από την πύλη, και με χοντρά ξύλα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας και ένας άλλος αστυνομικός στο κεφάλι και ένα τρίτος ελαφρότερα στο χέρι, πριν τους απομακρύνουν συνάδελφοί τους.
Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρείο της ΑΓΕΤ και ση συνέχεια στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι διαδηλωτές πριν αποχωρήσουν πετούσαν μπαλόνια με κόκκινη μπογιά.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές ηρέμησαν για περίπου μια ώρα και φώναζαν συνθήματα κατά ης καύσης σκουπιδιών, της Δημοτικής Αρχής και της Αστυνομίας, ενώ ζητούσαν να φύγει η ΑΓΕΤ, από το χώρο που βρίσκεται πριν τα Αστέρια Αγριάς, ενώ ήθελαν να συνεχίσουν με αποτέλεσμα η Αστυνομία να τους κόψει το δρόμο με κλούβα κάθετα στο δρόμο.

Μολότοφ και πολλά χημικά

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ και ενώ ο ήλιος είχε δύσει, ομάδα διαδηλωτών πλησίασε στα αριστερά της πύλης του εργοστασίου, για να στήσει πανό, μερικές δεκάδες μέτρα πριν τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από την πλευρά των συγκεντρωμένων, που έριξαν πολλές πέτρες προς τους αστυνομικούς, ακούστηκε ο ήχος μολότοφ, με αποτέλεσμα οι διμοιρίες μέσα από το εργοστάσιο και πίσω από τον χώρο στάθμευσης να απαντήσουν με «ομοβροντία» χημικών και κρότου – λάμψης και να αναγκάσουν τους διαδηλωτές σε φυγή, προς την πόλη του Βόλου. Οι διμοιρίες των αστυνομικούς τους κυνήγησαν μέχρι κάποιο σημείο, έριξαν ξανά χημικά, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν διαδηλωτές, να υπάρξουν αρκετές λιποθυμίες.

Στη συνέχεια και αφού οι συγκεντρωμένοι κατευθυνόταν προς Βόλο, εγκαταλείποντας έξω από την ΑΓΕΤ πανό που δεν πρόλαβαν να μαζέψουν, η Αστυνομία ξεκίνησε προσαγωγές που υπολογίζονται σε δεκάδες, ενώ αφού άνοιξε ο δρόμος, τον χώρο προσέγγισαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.




 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis