Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 04/01/2015

 

Η αρχή μιας νέας σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού έγινε με ανακοίνωση της Ν.Δ., στην οποία επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική αστυνομία. «Είναι ντροπή που ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν συγχαρεί ακόμα την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ, Μαρία Σπυράκη επανήλθε στο θέμα το απόγευμα με νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται σε «εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ» σχετικά με τη σύλληψη Ξηρού και διερωτάται: «Ο κ. Τσίπρας 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού, αρνείται ακόμα να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη επιτυχία. Μήπως γιατί μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη της 17Ν ήταν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως γιατί στο επίσημο καταστατικό του προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από “αγωνιστές και αγωνίστριες από τον επαναστατικό και ελευθεριακό χώρο”;».

Η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση με ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Η κ. Σπυράκη εξακολουθεί να βγάζει ανακοινώσεις ανάξιες πολιτικού σχολιασμού. Η ελληνική αστυνομία πράττει το αυτονόητο. Εκείνο που δεν είναι αυτονόητο είναι να εμπλέκει η Ν.Δ. την αστυνομία στον προεκλογικό της σχεδιασμό. Μήπως με αυτόν τον τρόπο θέλει να καλύψει το γεγονός ότι δεν έχει καμία πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας - εκτός από τις μνημονιακές της δεσμεύσεις;».

Ο «διάλογος» των ανακοινώσεων συνεχίστηκε με την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, να απαντά με νέα δήλωση. «Αντί άλλης απάντησης στο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του δολοφόνου της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού και απόσπασμα από το επίσημο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύεται η συγκρότησή του από άτομα του λεγόμενου «επαναστατικού και ελευθεριακού χώρου».

Στην ανακοίνωση, η Μαρία Σπυράκη επισυνάπτει τα ονόματα τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του Χριστόδουλου Ξηρού (Τίτος Καρίμαλης, Γιώργος Μαρκατσέλης, Δημήτρης Καρακώστας, Μανώλης Σαρρής) και απόσπασμα από το επίσημο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο, όπως λέει, αποδεικνύεται η συγκρότησή του από άτομα του λεγόμενου «επαναστατικού και ελευθεριακού χώρου» (σε αυτό αναφέρεται ότι η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε «αγωνιστές και αγωνίστριες από διάφορα ρεύματα και οργανώσεις της κομμουνιστικής, της σοσιαλιστικής, της διεθνιστικής, της αντικαπιταλιστικής και αντιμπεριαλιστικής αριστεράς, το χώρο του δημοκρατικού πατριωτικού κέντρου, αλλά και τον επαναστατικό και τον ελευθεριακό χώρο...»).

Εννοείται πως σειρά τώρα για να απαντήσει έχει ο ΣΥΡΙΖΑ...

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis