Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:05 | 28/12/2020

Με ανυπομονησία περιμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας την έλευση της πρώτης παρτίδας των γαλλικών υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τα συνολικά 18 που έχουμε παραγγείλει, ωστόσο από το νέο συνολικό εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, «ποδαρικό» θα μας κάνουν τα άρματα μάχης του Στρατού Ξηράς.

Πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα σταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες το επονομαζόμενο «Letter of Request» με το οποίο η χώρα μας θα εκδηλώνει και τυπικά το ενδιαφέρον για την προμήθεια των αμερικανικών τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης M1117.

Θυμίζουμε ότι η αμερικανική Γερουσία έχει ήδη εγκρίνει εδώ και μήνες τη διάθεσή τους στη χώρα μας και δη σε αρκετά καλή τιμή όπως επισημαίνουν οι επιτελάρχες, εάν αναλογιστεί κανείς ότι θα τα αγοράσουμε στην τιμή των 70.000 ευρώ το καθένα, όταν η τιμή κατασκευής τους ανέρχεται στα 800.000 δολάρια ΗΠΑ.

Απλώς οι Αμερικανοί μας τα δίνουν μεταχειρισμένα και γι’ αυτό δικαιολογείται η τιμή, ενώ παράλληλα αναμένεται μια ακόμη σειρά συμφωνιών με την υπερδύναμη της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού. Συν τοις άλλοις στην τιμή δεν περιλαμβάνεται και ο οπλισμός, συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει να προμηθευτεί πολυβόλα και εκτοξευτές βομβίδων.

Στην παρούσα φάση θα προμηθευτούμε 70 άρματα μάχης τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Γερμανία και άρα θα αποκτηθούν πολύ σύντομα και με ελάχιστα μεταφορικά, προκειμένου να εξοπλίσουν τις μονάδες του ακριτικού Έβρου όπως έχει ζητήσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis