Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:39 | 10/02/2015

 

Σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο ρουμάνων κατηγορουμένων προκειμένου να διαλευκανθούν «σκοτεινά» σημεία στην εν ψυχρώ δολοφονία του 83χρονου συγγραφέαΜένη Κουμανταρέα θα προχωρήσουν στις 24 Φεβρουαρίου οι δικαστικές αρχές. Οι δύο δράστες, ηλικίας 25 και 29 χρόνων, δίνουν διαφορετική εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία του γνωστού συγγραφέα και η από κοινού εξέτασή τους κρίθηκε απαραίτητη ύστερα και από αίτημα που υπέβαλε ο ένας από αυτούς.
 
Το πτώμα του συγγραφέα είχε βρεθεί στο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνος του, στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη, 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στις 6 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στον χώρο του υπνοδωματίου, ενώ ο χρόνος θανάτου κατά τον ιατροδικαστή επήλθε τρεις με έξι ώρες πριν από την εξέταση.
 
Σύμφωνα με την αναλυτική απολογία του 29χρονου δράστη, ο οποίος παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη του 25χρονου συνεργού του, αρχικά οι δύο αλλοδαποί είχαν προσεγγίσει τον άτυχο συγγραφέα για να του ζητήσουν 20 ευρ΄΄ω. Όμως μετά την αρχική άρνηση του Μ. Κουμανταρέα και ορισμένες αντεγκλήσεις ο 25χρονος άρχισε -σύμφωνα με τις αναφορές του άλλου δράστη- να τον γρονθοκοπεί και στη συνέχεια να τον σκοτώσει.
 
Ο 29χρονος υποστήριξε ότι είχε «παθητικό ρόλο» στην επίθεση. Όμως ο συνεργός του αμφισβητεί ότι αυτό ήταν το κίνητρο και η αλληλουχία των γεγονότων.
 
 
tovima.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis