«Σούπερ» λοταρία σήμερα για 10 εκ.- Ολα όσα πρέπει να ξέρετε | PoliceNET of Greece

«Σούπερ» λοταρία σήμερα για 10 εκ.- Ολα όσα πρέπει να ξέρετε

ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΝΑ ΗΤΑΝ
«Σούπερ» λοταρία σήμερα για 10 εκ.- Ολα όσα πρέπει να ξέρετε

Ούτε το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο να ήταν. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προετοιμάζεται εδώ και ημέρες για τη μεγάλη φιέστα της φορολοταρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε μια διαδικασία που θα θυμίζει… Μπεν Χουρ. Θα πραγματοποιηθούν 10 διαφορετικές κληρώσεις κάθε μια εκ των οποίων θα μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ σε 1000 τυχερούς. Έτσι η διαδικασία θα είναι μακρά ενώ τα ειδοποιητήρια στους τυχερούς θα σταλούν απόψε το βράδυ την ώρα της γαλοπούλας. Άγια Νύχτα με το μάτι στο… taxisnet πρώτη φορά θα κάνει ο Έλληνας. Για τα πάντα όμως υπάρχει μια πρώτη φορά.

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ, στην αρμόδια διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνσης της ΑΑΔΕ μετρούσαν τους λαχνούς. Οι συναλλαγές με κάρτα ή μέσω τράπεζας για τους 10 μήνες στους οποίους αφορά η κλήρωση, ανέρχονται στα 20 δις. ευρώ. ΟΙ λαχνοί θα είναι προφανώς λιγότεροι αλλά και πάλι, οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος είναι σαφώς μικρότερες από το τζακ ποτ του τζόκερ.

Oι κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, θα είναι 10 διαφορετικές. Οι λαχνοί, της κάθε κλήρωσης θα προκύψουν με βάση τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τους ακόλουθους μήνες:

1. Ιανουάριο
2. Φεβρουάριο
3. Μάρτιο
4. Απρίλιο
5. Μάιο
6. Ιούνιο
7. Ιούλιο
8. Αύγουστο
9. Σεπτέμβριο
10. Νοέμβριο

Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί πριν από μερικές εβδομάδες ενώ η κλήρωση με τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι από τους 1000 τυχερούς της 1ης φορολοταρίας, προς το παρόν έχουν βρεθεί περίπου 770 τυχεροί. Οι υπόλοιποι παρά το γεγονός ότι έχουν ειδοποιηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνσης της ΑΑΔΕ, δεν έχουν δηλώσει ακόμη τον τραπεζικό τους λογαριασμό ώστε να πάρουν τα χρήματά τους. Όσοι δήλωσαν εγκαίρως τον τραπεζικό τους λογαριασμό, έχουν πάρει τα χρήματά τους από χθες.


Επειδή πρόκειται για 10 διαφορετικές κληρώσεις και όχι μια ενιαία, οι καταναλωτές θα μπορούν να κερδίσουν παρά πάνω από μια φορές. Δηλαδή, οι λαχνοί για τις συναλλαγές του Ιανουαρίου του 2017 θα κληρωθούν σε μια κλήρωση και ο φορολογούμενος «Χ» θα μπορεί να κερδίσει μόνο για έναν λαχνό δηλαδή μόνο 1000 ευρώ. Ο ίδιος φορολογούμενος «Χ» όμως, θα μπορεί να κερδίσει άλλα 1000 ευρώ και με βάση τις συναλλαγές του Φεβρουάριου, του Μαρτίου κλπ. Ο περιορισμός των 1000 ευρώ ισχύει ανά κλήρωση και όχι ανά φορολογούμενο. Έτσι, θεωρητικά, θα μπορεί να υπάρξει ένας τυχερός που θα πάρει 2000, 3000 ή και 10.000 ευρώ.

Η ΑΑΔΕ θα δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στις κληρώσεις. Θα πραγματοποιούνται η μία μετά την άλλη ενώ το βράδυ προγραμματίζεται να γίνει μαζική αποστολή μηνυμάτων μέσω του Taxisnet και emails στους τυχερούς οι οποίοι μπορεί να φτάσουν και στα 10.000 άτομα (ή λιγότερα αν υπάρξουν διπλά και τριπλά τυχεροί). Θα κληρωθούν και 10.000 επιλαχόντες αλλά σε αυτούς δεν θα αποσταλούν e-mails για να μην δημιουργούνται προσδοκίες.
Τα χρήματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους στις 29 Δεκεμβρίου.

thetoc.gr