Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:49 | 11/02/2015

 

Οταν τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με εμβαλωματικές λύσεις -όπως κάνει συχνά η ελληνική πολιτεία- είναι βέβαιο ότι θα επανεμφανισθούν. Το ίδιο συμβαίνει με τη διακίνηση ναρκωτικών στον χώρο των Προπυλαίων. Χθες το Συμβούλιο (Σ.Ι.) του Παν. Αθηνών κάλεσε για μία ακόμη φορά την πολιτεία και τη δημοτική αρχή να παρέμβουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Σ.Ι. του ΕΚΠΑ, από το πρωί έως το βράδυ οι έμποροι ναρκωτικών και οι χρήστες των ουσιών έχουν κάνει και πάλι στέκι τους τον πεζόδρομο που χωρίζει τα Προπύλαια από την Ακαδημία, καθώς και το κτιριακό συγκρότημα της Νομικής Σχολής από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Το θέμα έχει τεθεί ουκ ολίγες φορές την προηγούμενη τριετία, και η Αστυνομία έχει παρέμβει. Ομως, όταν οι έλεγχοι χαλάρωναν, οι έμποροι και οι χρήστες επέστρεφαν, όπως συνέβη και αυτή τη φορά. «Παρά τις οχλήσεις των πρυτανικών αρχών η αστυνομία αρνείται να παρέμβει, με αποτέλεσμα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι επισκέπτες του πανεπιστημίου αλλά και οι περαστικοί πολίτες να γίνονται μάρτυρες της διακίνησης, εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών και να εκτίθενται στους κινδύνους που το φαινόμενο αυτό ενέχει. Επειδή η κατάσταση είναι προσβλητική και επικίνδυνη, καλούμε τους εκπροσώπους της πολιτείας και τη δημοτική αρχή να οργανώσουν με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο την παρέμβασή τους ώστε να αποκατασταθεί το ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της Αθήνας» αναφέρει το Σ.Ι.

Επίσης, το Σ.Ι. ζητεί από τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά να συνδράμει ώστε να λυθεί το διαδικαστικό πρόβλημα με τους διαγωνισμούς για την ανάθεση της καθαριότητας του ΑΕΙ. «Ζητούμε να επιληφθεί το υπ. Παιδείας ώστε με νομοθετική παρέμβασή του, η οποία θα είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τους νόμους του κράτους και την πολιτική της κυβέρνησης, και σε συνεργασία με τις αρχές του ΕΚΠΑ και τυχόν άλλων ΑΕΙ που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, να επιτρέψει την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα κονδύλια για την καθαριότητα έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2014 και έχουν εγκριθεί από το υπ. Παιδείας».

Τέλος, σήμερα οι τρεις υποψήφιοι πρυτάνεις του ΕΚΠΑ θα παραχωρήσουν διαδικτυακή συνέντευξη στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και την Παρασκευή θα γίνουν οι εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis