Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 18/07/2016

«Στα μαλακά» οι βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση Noor 1. Μόλις δύο εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης.

Πρόκειται για τον Μάκη Γιανουσάκη, ο οποίος καταδικάστηκε ως «εγκέφαλος«» της μεταφοράς του φορτίου ναρκωτικών και τον Γιώργο Μπουρδούβαλη γνωστό και ως «captain George».

 

Ο πρώτος ήταν εφοπλιστής και μέχρι πριν την κατάσχεση του φορτίου ήταν και ο ιδιοκτήτης του Noor 1, ενώ στη βίλα του στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί 500 κιλά ναρκωτικών.

Ο Γιώργος Μπουρδούβαλης ήταν ναυλομεσίτης στο Ντουμπάι και είχε μεσολαβήσει για τη μίσθωση του Noor 1 και το ταξίδι του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών καταδικάστηκαν τρεις Ελληνες από την ομάδα των βασικών κατηγορουμένων. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Φάρο, Βασίλη Κουρούβανη και τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμίλιο Κοτσώνη, οι οποίοι είχαν σχέση είτε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου είτε με την εκμίσθωσή του.

Τα περισσότερα μέλη του πληρώματος αθωώθηκαν, ενώ από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν μόνο τρεις τουρκικής καταγωγής κρατούμενοι.

Αθώες κρίθηκαν επίσης η πρώην σύζυγος του Γιανουσάκη, η μητέρα της και η οικιακή βοηθός που είχαν συλληφθεί στη βίλα στη Φιλοθέη όπου είχε βρεθεί και ο μισός τόνος ηρωίνης.

 

www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis