Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 01/05/2016

Δεκάδες παιδιών που γαλουχήθηκαν στην ιδεολογία του τρόμου από τους γονείς τους που πολεμούσαν για το Ισλαμικό Κράτος πριν σκοτωθούν στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας, ετοιμάζονται να πάρουν εκδίκηση.

Σύμφωνα με το Russia Today, τα ορφανά των τζιχαντιστών εκπαιδεύονται σκληρά για να πάρουν τη θέση των πατεράδων τους και να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τρομοκρατική οργάνωση, καταγράφεται η εκπαίδευση των ανήλικων που σκληραγωγούνται για να λάβουν μέρος στη μάχη.

Τα πλάνα της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους ξεκινούν με ένα παιδί να περπατά ανάμεσα στα ερείπια μίας συριακής πόλης, ενώ εναλλάσσονται εικόνες διεθνών ηγετών και πολιτικών, οι οποίοι σύμφωνα με τους τζιχαντιστές φέρουν την ευθύνη για την καταστροφή της Συρίας.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες συγκαταλέγονται εκείνες του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, και του Γάλλου ομολόγου του, Φρανσουά Ολάντ, καθώς και του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στο μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους, η στρατιά των ορφανών ορκίζεται εκδίκηση κατά της Δύσης στο όνομα της «πολύτιμης ελευθερίας» με την οργάνωση να υποστηρίζει ότι διαθέτει όλα τα μέσα για να θέσει σε εφαρμογή τα φονικά πλάνα της.

Στο βίντεο με τίτλο «Αίμα για αίμα» τα παιδιά ηλικίας περίπου δέκα ετών φορώντας στολές παραλλαγής ετοιμάζουν τα όπλα τους και κρατώντας τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους καταγράφονται να περπατούν σε δασώδη περιοχή.

Οι ανήλικοι μαχητές επισημαίνεται πως διψούν για εκδίκηση και δε διστάζουν να θυσιαστούν στο όνομα του Ισλαμικού χαλιφάτου, ενώ στο τέλος του βίντεο τονίζεται πως τα ορφανά μεγαλώνουν και είναι έτοιμα να «χτυπήσουν» παντού.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί παιδιά για την προπαγάνδα του, καθώς σε παλαιότερο βίντεο ανήλικα καταγράφονταν να μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν Καλάνσικοφ και πώς να εκτελούν ομήρους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μάλιστα, σε βίντεο με τίτλο «Στον υιό των Εβραίων», παιδιά μαθαίνουν πώς με μία σφαίρα να σκοτώνουν κρατούμενος, ενώ ένα αγόρι καταγράφεται να αποκεφαλίζει με μαχαίρι έναν όμηρο.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, μάλιστα, 254 είναι στο σύνολό τους τα παιδιά-μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν αναγνωριστεί και συμμετείχαν σε βίντεο στο πλαίσιο της προπαγάνδας της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis