Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:06 | 22/07/2016

Νέα διάσταση στην ιστορία που είχε συγκλονίσει τη χώρα πριν από τρεις περίπου μήνες και αφορούσε στον τραγικό χαμό του 5χρονου Στάθη από την Κοζάνη από επίθεση ροτβάιλερ δίνουν στοιχεία, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του αδικοχαμένου παιδιού, τρεις μήνες μετά το αποτρόπαιο συμβάν, τόσο η πελάτισσά του τόσο και ο «φερόμενος» ως πατέρας του Στάθη έχουν εμπλακεί σε διαμάχη, με αντικείμενο την αποζημίωση που έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν ως γονείς του θύματος.

Όπως αποκαλύπτει η πλευρά της μάνας, ο πατέρας του παιδιού, πριν από τον θάνατό του, δεν αναγνώριζε το παιδί ως δικό του, ενώ, μετά τον θάνατο του 5χρονου, έχει αλλάξει τελείως στάση, προκειμένου -ενδεχομένως- να διεκδικήσει χρήματα από τον ιδιοκτήτη των σκυλιών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεταστροφής του είναι ότι, ενώ στο παρελθόν είχε καταθέσει αγωγή μη αναγνώρισης πατρότητας τέκνου, μετά το τραγικό συμβάν πήγε και ακύρωσε την αίτηση.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του Στάθη δεν έχει αποφασίσει εάν θα κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει η ίδια αποζημίωση, ωστόσο φοβάται ότι μπορεί να την «προλάβει» ο πατέρας του παιδιού, αφού οι μέχρι τώρα κινήσεις του δείχνουν ότι έχει αυτήν την πρόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομογενής πατέρας και η Ουκρανή μητέρα του άτυχου παιδιού παντρεύτηκαν ενώ η γυναίκα κυοφορούσε τον Στάθη, ο οποίος ήταν «προϊόν» της σχέσης της με άλλον άνδρα, κάτι που η ίδια ισχυρίζεται ότι πατέρας γνώριζε εκ των προτέρων. Μάλιστα, η ίδια λέει ότι ο σύζυγός της αργότερα εξαφανίστηκε από ζωή της και τη ζωή του παιδιού της, μη θέλοντας να αναλάβει καμία ευθύνη για την ανατροφή του.

 

 
Το ιστορικό της τραγωδίας

Η απίστευτη τραγωδία με θύμα το 5χρονο αγοράκι είχε λάβει χώρα την περασμένη Κυριακή του Πάσχα στην Κοζάνη.

Το παιδάκι δέχθηκε επίθεση από δύο σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ ενώ γιόρταζε μαζί με την μητέρα του το Πάσχα σε ένα φιλικό σπίτι, στην περιοχή του Αργίλου. Τα σκυλιά τα οποία ανήκουν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού (ο οποίος είχε άλλα έξι ροτβάιλερ στην κατοχή του) επιτέθηκαν στο παιδί και το τραυμάτισαν σοβαρά στο πρόσωπο και στον λαιμό.

Ο πεντάχρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης από τη μητέρα του και ένα φιλικό πρόσωπο, ενώ ειδοποιήθηκε -από γείτονες- και η αστυνομία.  Το παιδί χειρουργήθηκε και οι γιατροί έδωσαν για 45 λεπτά μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο, τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά και δυστυχώς κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Την βιαιότητα με την οποία επιτέθηκαν τα ροτβάιλερ στον άτυχο 5χρονο επιβεβαίωσε μερικές μέρες μετά η ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αγοράκι έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, τα οποία και επέφεραν τον θάνατό του.

Ο εισαγγελέας Κοζάνης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον 72χρονο συνταξιούχο, ιδιοκτήτη των δύο σκύλων ράτσας ροτβάιλερ, που τραυμάτισαν θανάσιμα το αγόρι. Ο 72χρονος στην κατάθεση του στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα τρία ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα πέντε σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας.

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού. Ορίστηκε προανάκριση για την έρευνα των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο θάνατο το 5χρονο αγοράκι, ενώ ο 72χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis