«Σφαγή» κυβέρνησης - ΝΔ για τον κατώτατο μισθό: Ειρωνείες και αντεγκλήσεις

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
«Σφαγή» κυβέρνησης - ΝΔ για τον κατώτατο μισθό: Ειρωνείες και αντεγκλήσεις

Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία συγκρούονται με φόντο των κατώτατο μισθό, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί το κυβερνών κόμμα πως πουλά ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του Βασίλη Οικονόμου, τονίζει πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού γίνονται για επικοινωνιακούς σκοπούς και για λόγους εντυπωσιασμού.

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, την ώρα που η χώρα δεν ξέρει τι της ξημερώνει, η κυβέρνηση να επανέρχεται στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού», σημειώνει η ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει:

«Με τα ταμειακά διαθέσιμα να πιάνουν πάτο, την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό στο ναδίρ και την απειλή της χρεοκοπίας πιο ορατή από ποτέ, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συνεχίζει την πώληση ψεύτικης ελπίδας στον Έλληνα εργαζόμενο.

Ποιος μπορεί άραγε να πει όχι στην αύξηση του κατωτάτου μισθού;».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «όλα όμως θα πρέπει να γίνουν την κατάλληλη στιγμή, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους. Εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Δυστυχώς, ένα είναι πλέον το συμπέρασμα: Η κυβέρνηση θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της επικοινωνίας και των εντυπώσεων».

Ειρωνική απάντηση από κυβερνητικές πηγές

Αμεση ήταν η απάντηση κύκλων της κυβέρνησης, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «ο Β. Οικονόμου μεταγλωττίζει στα ελληνικά τις απόψεις των πιο ακραίων μνημονιακών κύκλων. Ακόμα και με την αύξηση του κατώτατου μισθού διαφωνεί. Έλεος!».

iefimerida.gr