Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:28 | 26/12/2018

Τα μέλη της 17Ν ήταν ίσως αποκρυφιστές και θεόσοφοι, οι οποίοι  είχαν σχέση με τον Αιγύπτιο ιερέα  Ποτ Αμήν που έζησε τον 4ο αιώνα πΧ» .

Αυτή την ιδιόμορφη θεωρία που τελικώς συνέδεε τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον Χριστόδουλο Ξηρό με… αιγύπτιους ιερείς διατυπώνει στο περιώνυμο βιβλίο του για το εγχώριο αντάρτικο πόλης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Στο πόνημά του με τίτλο «Τρομοκρατία- Θεωρία και Πράξη», με 586 σελίδες που εκδόθηκε το 1992, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν επιχειρεί μόνο να συνδέσει το ΠαΣοΚ με την οργάνωση–φάντασμα όπως αναλύθηκε προσφάτως.  Προχωρά σε σειρά  άλλων εκτιμήσεων για την δομή και την δράση της 17Ν (περίπου δέκα χρόνια πριν την εξάρθρωση της) που προκαλούν μειδιάματα κι απορίες στους αξιωματικούς της αστυνομίας.

[custom:google-ads]

Είναι η περίοδος που η 17Ν έχει προχωρήσει σε αιματηρές επιθέσεις  κυρίως με ρουκέτες  –όπως αυτή κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά που προκάλεσε τον θάνατο του ανυποψίαστου περαστικού Θάνου Αξαρλιάν – αλλά και την δολοφονία Τούρκου διπλωμάτη. Επιπλέον τότε είχε υπάρξει η συμπλοκή αστυνομικών με ενόπλους στα Σεπόλια αλλά και το «φιάσκο» της Λουίζης Ριανκούρ. Τότε, επίσης, είχε εμφανισθεί και η οργάνωση  «ΕΛΑ-1ηΜαη». Ηταν η περίοδος που επικρατούσε μεγαλη σύγχυση στις ελληνικές αρχές για τη σύνθεση των ενόπλων οργανώσεων.  Τότε ωστόσο εμφανίσθηκε το βιβλίο του κ. Καμμένου για να προχωρήσει σε σημαντικές… διευκρινίσεις κι «αποκαλύψεις».

Όπως στην σελίδα 243, όπου ανάμεσα σε άλλες αναλύσεις σημειώνεται: “τελευταία οι αρμόδιες αρχές   ερευνούν και την  περίπτωση να υπάρχει «ιδεολογική» σχέση ανάμεσα στην 17Ν και σε αποκρυφιστικές– μαγικές –μυστικιστικές «σχολές» κυρίως με τον Θεοσοφισμό. Η υπόθεση δεν είναι εντελώς απορριπτέα (!) γι αυτό την εξετάζω εν συντομία. Θεοσοφία σημαίνει θεία σοφία την εξ αποκαλύψεως γνώσιν. Ο όρος οφείλεται στον Αιγύπτιο ιερέα Ποτ  Αμήν(4ος αιώνας πΧ)». Για να συμπληρώσει ακολούθως ότι «μέσα στο κλίμα του αποκρυφισμού, του μυστικισμού, του πνευματισμού και της μαγείας,  γεννήθηκε και μία τάση θεοσοφιστών   αναρχικών».   

Δηλαδή, κατά τον κ Καμμένο, η 17Ν μπορεί να προέρχεται από αναρχικούς των Εξαρχείων που κατευθύνονται από την «γνώσιν των αποκαλύψεων» περίπου 24 αιώνες πριν!  Κι ότι η αδυναμία εξάρθρωσης της 17Ν από την ΕΛ.ΑΣ κι η «στεγανότητα» της οργάνωσης οφείλεται στο κλίμα… μυστικισμού κι αποκρυφισμού στα ενδότερα της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικές άδειες Αστυνομικών - Δείτε ποιες είναι

Εκείνη λοιπόν την περίοδο ο  νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας ήταν θιασώτης της θεωρίας ότι «πίσω από την 17Ν είναι υπουργοί του ΠαΣοΚ, που το πρωί ίσως πάνε στα υπουργεία και το βράδυ αρπάζουν τα …μπαζούκας»  

Ανέφερε  ότι η ελληνική τρομοκρατία σχετίζεται άμεσα με το ΠαΣοΚ επειδή κι οι δύο διακήρυξαν ότι «στρέφονται μόνο κατά των κακών της αστικής τάξης».  Στη σελίδα 279 του βιβλίου του σημειώνεται ακόμη ότι «στα κείμενα της 17 Νοέμβρη βρίσκουμε θετικές αναφορές για στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως για τον Αρσένη, τον Κεδίκογλου και τον Τσοβόλα , ενώ αντιθέτως βρίσκουμε επικρίσεις κατά του Σημίτη» (σς. τότε δεν είχαν καλές σχέσεις με τον   Ανδρέα Παπανδρέου  που ο κ. Καμμένος τον θεωρούσε έναν από τους …«βασικούς υπόπτους»).

Επιπλέον για να στηριχθεί ο ισχυρισμός ότι το ΠαΣοΚ κρύβεται πίσω από τις ένοπλες οργανώσεις στην Ελλάδα σημειώνεται ότι «οι Χρήστος Κασσίμης, Χρήστος Τσοτσουβής και ο Μιχάλης Πρέκας, τρομοκράτες όλοι τους, αντί να συλληφθούν σκοτώνονται όλοι επί κυβερνήσεως ΠαΣοΚ».    

Για ν αντιληφθεί κανείς την ορθότητα και την… πληρότητα της έρευνας του κ. Καμμένου  ήταν ότι ο αντάρτης πόλης Χρήστος Κασσίμης σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στις 19 Οκτωβρίου 1977 στου Ρέντη επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή  και τέσσερα χρόνια πριν ανέλθει το ΠαΣοΚ στην εξουσία! Ο  Χρήστος Τσουτσουβής σκότωσε, στις 15 Μαΐου 1985, τους τρεις αστυνομικούς που του είχαν  στήσει «καρτέρι» στου Γκύζη πριν αφήσει κι αυτός την τελευταία του πνοή  από σφαίρα αστυνομικού.   Συνεπώς δεν υπήρχε ζήτημα «αποφυγής  σύλληψης» γιατί  όλοι οι αστυνομικοί που είχαν αυτήν την αποστολή  σκοτώθηκαν.        

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 1995-2000 ο  υπουργός Εθνικής Αμυνας κατήγγειλε διαρκώς ότι «η κυβέρνηση ΠαΣοΚ ξέρει τους τρομοκράτες της 17Ν και του ΕΛΑ (σ.σ. από τα περιώνυμα αρχεία της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας ΣΤΑΖΙ ) αλλά τους αφήνει ασύλληπτους».  Τελικώς  όταν συνελήφθη ένας εκ των βασικών βομβιστών του ΕΛΑ (πρώην δήμαρχος νησιού του Αιγαίου) διαπιστώθηκε ότι ήταν …φίλος του κ. Καμμένου από  τις διακοπές του στα καλοκαιρινά νησιά. Ο οποίος δεν είχε ιδέα για την εμπλοκή του στις οργανώσεις που εμφανιζόταν ότι ήξερε την σύνθεσή τους. Μάλιστα στο δικαστήριο του ΕΛΑ εμφανίσθηκε αυτοβούλως κι υπερασπίστηκε τον πρώην συνδαιτυμόνα του σε ταβέρνες του Αιγαίου. 

[custom:google-ads]

Ενδεικτικό ακόμη της ορθότητας των αναφερομένων από τον κ. Καμμένο στο βιβλίο του είναι ότι  η αποκάλυψη που περιέχεται στην σελίδα  141,  ότι ο περιώνυμος τρομοκρατης Κάρλος ή «τσακάλι» που διασυνδεόταν μ ελληνικές οργανώσεις «δολοφονήθηκε από πράκτορα της KGB».  

Σημειώνεται ότι ο Κάρλος δύο χρόνια μετά την …ανακοίνωση του  «θανάτου» του στο βιβλίο  του κ. Καμμένου συνελήφθη (το 1994) στο Σουδάν κι από τότε βρίσκεται στις γαλλικές φυλακές.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Πηγή:  tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis