Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:15 | 06/04/2018

Σοβαρές καθυστερήσεις και ογκώδη γραφειοκρατία «φρενάρουν» την έγκριση του σχετικού φακέλου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αποτελεί το τελικό και πιο κρίσιμο βήμα προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η έκδοση πολεοδομικής άδειας και η δημοπράτηση του έργου του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο, εντείνοντας την αγωνία των αστυνομικών που σήμερα στεγάζονται σε ένα ακατάλληλο κτήριο.

Το προεδρείο του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σκέλος που αφορά την Περιφέρεια, προκειμένου ο φάκελος να φύγει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και να προχωρήσει για έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο. Το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αναμένεται να αποσταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να προχωρήσουν οι εγκρίσεις.

Στο μεταξύ, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου κ. Νίκος Μαλλιαρός πρόκειται για μια διαδικασία που σημειώνει σοβαρές καθυστερήσεις, αφού ανάλογη διαβεβαίωση –ότι δηλαδή ο φάκελος φεύγει από την Περιφέρεια- υπήρχε και στα μέσα Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει μια θετική εξέλιξη. Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε πως παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο φάκελος έχει φύγει από την Περιφέρεια Κρήτης, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν έχει φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα στάσιμος. «Είχαμε τη διαβεβαίωση πριν από δυόμισι μήνες πως ο φάκελος έχει φύγει από την Περιφέρεια, όμως σε συναντήσεις που κάναμε στην Αθήνα διαπιστώσαμε πως αυτό δεν έχει γίνει» επεσήμανε ο κ. Μαλλιαρός.

Οι καθυστερήσεις αυτές εντείνουν την αγωνία των αστυνομικών, ενώ, όπως τόνισε ο κος Μαλλιαρός που δεν έκρυψε την αγωνία του: «Υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις, το ζήτημα κολλάει στη γραφειοκρατία και περνά από χέρι σε χέρι υπαλλήλων. Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν έχουν βάλει το θέμα σε προτεραιότητα. Η έγκριση από το Υπουργείο θα είναι το τελικό στάδιο, αφού μετά ο φάκελος θα πάει στην πολεοδομία και θα μπορέσουμε να εκδώσουμε τη σχετική οικοδομική άδεια και να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση του έργου. Όμως, και αυτές οι διαδικασίες, δηλαδή να φτάσει στην πολεοδομία και να δημοπρατήσουμε έχουν μια γραφειοκρατία και θα χρειαστεί χρόνος. Αν φτάσουμε στο καλοκαίρι και δεν έχουμε οικοδομική άδεια θα έχουμε σοβαρές καθυστερήσεις και αυτό θα μας πάει πολλούς μήνες πίσω. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο κτήριο που θα χτιστεί στο χώρο όπου σήμερα λειτουργεί το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων θα αποτελείται από τέσσερις ορόφους και το υπόγειο που θα χτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 2.891,77 τμ. Το σύνολο της δόμησης που αφορά τους λειτουργικούς και κοινόχρηστους χώρους είναι 2.368,28τμ, το υπόγειο έχει έκταση 775,55τμ και το γκαράζ έχει έκταση 764,96 τμ με πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης 45 ΙΧ, 25 μηχανών και 2 λεωφορείων.

Οι χώροι των γραφείων προβλέπουν, σύμφωνα με τη μελέτη, από 90 έως 100 θέσεις εργασίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

goodnet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis