Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:19 | 24/10/2021

Τρια περιστατικά στα οποία άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους άδικα εν ώρα εργασίας συγκλόνισαν το πανελλήνιο τους τελευταίους μήνες. Στα συμβάντα της Νέας Ερυθραίας και της Κοζάνης ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ σε αυτό της Κυπαρισσίας η δολοφονία έγινε κατόπιν διαπληκτισμού, εξαιτίας ενός λογαριασμού.

 

Νέα Ερυθραία: «Σε έξαλλη κατάσταση άρχισε απρόκλητα να πυροβολεί»

Στις 23 Οκτωβρίου ένας 40χρονος σκότωσε υπάλληλο στη Νέα Ερυθραία και τραυμάτισε άλλον έναν, όταν βγήκε από το σπίτι του και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.

Ο δράστης πυροβόλησε πέντε φορές τους δύο τεχνικούς που έκαναν εργασίες φυσικού αερίου και διέμεναν στη γειτονιά. Γείτονες αναφέρουν ότι και το προηγούμενο βράδυ πυροβολούσε από μπαλκόνι του σπιτιού του – όπου βρεθήκαν όπλα και σπαθιά.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 10 το πρωί πήρε όπλο, κατέβηκε από το σπίτι του, περπάτησε περίπου 50 μέτρα και έφτασε στο σημείο που δύο άντρες εκτελούσαν εργασίες για εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τουλάχιστον πέντε φορές, σκοτώνοντας τον 43χρονο υπάλληλο και τραυματίζοντας τον μηχανολόγο.

Ο 43χρονος που δέχτηκε σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ αλλά ήταν ήδη αργά, υπέκυψε στα τραύματά του. Η μητέρα του 43χρονου τραυματία που άκουσε τους πυροβολισμούς ήταν η πρώτη που έφτασε στο σημείο του εγκλήματος. Όπως δήλωσε: «Έτρεξα ξυπόλητη και έφευγε αυτός του λέω γιατί μου σκότωσες το παιδί μου είπε καλά τους έκανα».

Ο δράστης επέστρεψε σπίτι του και ανέβηκε στην ταράτσα όπου τον συνέλαβαν οι άντρες της Άμεσης Δράσης.

Κοζάνη: Μπήκε στην εφορία με το τσεκούρι

Στις 16 Ιουλίου δολοφονική επίθεση με τσεκούρι πραγματοποίησε 45χρονος στην ΔΟΥ Κοζάνης.

“Ήταν να το ζήσω και αυτό στα 62 μου χρόνια να δω επίθεση άνθρωπο σε άνθρωπο με τσεκούρι”… Με αυτά τα λόγια περιέγραφε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου το σοκ που και ο ίδιος βίωσε αντικρίζοντας τότε τους δύο σοβαρά τραυματισμένους εφοριακούς.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των θυμάτων που γλύτωσαν από τα χτυπήματα με τσεκούρι του 45χρονου

Η εργαζόμενη που τραυματίστηκε βαρύτατα και έχασε το μάτι της από τα χτυπήματα είπε στην κατάθεσή της: «Δεν είδα αρχικά το τσεκούρι γιατί ήμουν σκυμμένη. Άκουσα έναν θόρυβο και σηκώνοντας το κεφάλι είδα τον 56χρονο συνάδελφο με σκισμένο το κεφάλι. Τότε εκείνος είπε εγώ είμαι τρελός θα σας σκοτώσω όλους εδώ μέσα και ήρθε προς το μέρος μου χτυπώντας με στο μάτι το οποίο έχασα».

Ο δράστης, αμετανόητος όπως φάνηκε, έκανε παρέμβαση λέγοντας: «Δεν είπα ότι είμαι τρελός και θα σας σκοτώσω όλους. Αυτά κάποιος την έχει δασκαλέψει να τα πει Δύο ανθρώπους χτύπησα γιατί καταστρέψατε πολλούς ανθρώπους εσείς εκεί στην εφορία».

Συγκλονιστική και φορτισμένη ήταν η κατάθεση άλλης υπαλλήλου που δέχθηκε και εκείνη τα χτυπήματα του δράστη. «Δέχθηκα – είπε – πολλά χτυπήματα, στην πλάτη το πρώτο και έπειτα στο κεφάλι. Με έριξε κάτω και προσπαθούσα να πολεμήσω για τη ζωή μου, του έπιασα τη λαβή από το τσεκούρι. Τότε ήρθε ο προϊστάμενος και τον έπιασε, και εγώ με όση δύναμη είχα σηκώθηκα να φύγω. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην τον ξαναδώ μπροστά μου».

Κυπαρισσία: Διαπληκτίστηκαν για τον λογαριασμό του τηλεφώνου, επέστρεψε και τον σκότωσε πυροβολώντας τον εξ επαφής

Στις 7 Απριλίου ηλικιωμένος άνδρας με καταγωγή από χωριό της περιοχής της Κυπαρισσίας, που διέμενε στην Άνω Πόλη, πυροβόλησε ιδιοκτήτη καταστήματος ειδών τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας στην Κυπαρισσία. Το θύμα υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος συνταξιούχος λαχειοπώλης, πήγε το πρωί της Τετάρτης 7 Απριλίου στο κατάστημα ειδών τεχνολογίας προκειμένου να τακτοποιήσει υπόθεση με λογαριασμό του. Εκεί, φέρεται να διαπληκτίστηκε για τον λογαριασμό του τηλεφώνου του με τον 39χρονο ιδιοκτήτη μέσα στο κατάστημά του επί της οδού Ελ.Βενιζέλου στο κέντρο της τριφυλιακής πρωτεύουσας. Ο δράστης έφυγε από το κατάστημα και επιστρέφοντας αργότερα, με ένα περίστροφο πυροβόλησε εξ επαφής τον άτυχο άνδρα στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση και χωρίς σφυγμό στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου και μία ώρα αργότερα παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Πηγή:  ertnews.gr


https://www.katalinaslifeevents.gr/images/banner%20(4).png
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis