Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 05/01/2015
«Το να φοβάται κανείς δημοκρατικές εκλογές, αυτό και μόνο τα λέει όλα ως προς την κατάσταση στην Ευρώπη» συμπεραίνει σε σημερινό σχόλιο της, με τίτλο «Αφήστε τους Έλληνες απλά να ψηφίσουν», η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σημειώνοντας επίσης πως «οι πολιτικοί της Ευρώπης φοβούνται τους Έλληνες».
 
Προς επίρρωσιν των όσων γράφει, η αυστριακή εφημερίδα επικαλείται και υπενθυμίζει τις «προειδοποιήσεις» του Γερμανού πρώην υπουργού Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, για την έκβαση των εκλογών, αλλά και του Επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, πως μια διαγραφή χρέους, όπως την ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ισοδυναμούσε με «αυτοκτονία».
 
Η αυστριακή εφημερίδα σχολιάζει επίσης τους Financial Times, που κάνουν λόγο για «φόβο προ μιας νέας κρίσης στην Ελλάδα». Διερωτάται, λοιπόν, ο σχολιαστής, «γιατί μια νέα και τι έχει γίνει με την παλιά;», για να αναφέρει στη συνέχεια ότι το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι στην Ελλάδα κατά σχεδόν 20 μονάδες μεγαλύτερο από ό, τι πριν από την κρίση, το ΑΕΠ χαμηλότερο απ' ό,τι πριν από την ένταξη στο ευρώ και να υπογραμμίσει κατόπιν πως «το ό,τι οι άνθρωποι απομακρύνονται από τα κόμματα που οδήγησαν το κάρο στη βρωμιά, δεν είναι κίνδυνος, αλλά λειτουργούσα δημοκρατία».
 
«Το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πετύχει μια πλειοψηφία είναι ασαφές, όπως και το αν θα διαπραγματευτεί στο ίδιο τραπέζι με την Άνγκελα Μέρκελ, μην έχοντας έτσι κι αλλιώς μια καλή διαπραγματευτική αφετηρία, ενώ δεν είναι μυστικό πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει πλήρως το υψηλό χρέος της» σημειώνεται στο σχόλιο.
 
Σύμφωνα με την Der Standard, ένα «deal» με τον Αλέξη Τσίπρα θα μπορούσε ακόμη και να χαροποιήσει επενδυτές, καθώς, αν παραιτούνταν από ένα μέρος των χρημάτων τους οι χώρες της ΕΕ, στις οποίες οι Έλληνες πληρώνουν σε δόσεις το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά οι προοπτικές της χώρας.

Πηγή:defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis