Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:57 | 01/09/2020

Το σχέδιο για τη θωράκιση του Εβρου, αποκαλύπτει ο Βηματοδότης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η προσοχή της Πολιτείας δεν στρέφεται μόνον προς τα θαλάσσια σύνορά μας, αλλά και προς τα χερσαία. Τονίζει συγκεκριμένα:

Πρώτα απ΄όλα σας πληροφορώ ότι οι 400 συνοροφύλακες που τελευταίως έχουν προσληφθεί έπιασαν δουλειά. Οι περισσότεροι (370) κατάγονται από τον Εβρο, ενώ- και εδώ είναι η πρωτοτυπία του αρμόδιου υπουργούηΜιχάλη Χρυσοχοΐδη – οι 15 είναι Έλληνες μουσουλμάνοι, που έχουν προσληφθεί με ειδικά κριτήρια. Μέσος όρος ηλικίας και των 400 συνοροφυλάκων τα 28 έτη.Δεύτερον, έργο θωράκισης των συνόρων μας είναι ο φράκτης, μήκους 27 χιλιομέτρων και άλλα δέκα χιλιόμετρα φράκτης που υπήρχε, ο οποίος και ενισχύεται.

Η ενίσχυση των περιπόλων με οκτώ… «Τυφώνες» (Typhoon). Πρόκειται για λαστιχοφόρα αυτοκίνητα βαριάς θωράκισης, δηλαδή οχήματα μάχης, με την κωδική ονομασία «Τυφώνες», πλήρως οπλισμένα για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε και με ικανότητα να μεταφέρουν έως και οκτώ άτομα.

Δημιουργία ειδικής μονάδας ΕΚΑΜ, υψηλών προδιαγραφών στην Ορεστιάδα. Δηλαδή εάν συμβεί κάτι δεν θα μεταφέρονται ΕΚΑΜίτες από άλλες περιοχές στα σύνορα. Αυτή η Ομάδα ΕΚΑΜ θα είναι ειδικά εκπαιδευμένη για φρούρηση των συνόρων.

Ηλεκτρονικά μάτια, θερμικές κάμερες, drones, συστήματα ήχου για να μπορούν να λαμβάνουν και να αποθηκεύουν τα πάντα σε μεγάλη απόσταση εντός και εκτός των συνόρων.

Πηγή:  tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis