Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 08/09/2019

Αυτό ζητά με την παρακάτω επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Δήμαρχος Χίου

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με βάση αποφάσεις που  έχουν ληφθεί από τη Βουλή των Ελλήνων προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό της Βουλής κατ’  έτος εν είδει «υιοθεσίας» των τέκνων   πεσόντων ενστόλων και ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες που αφορούν την «υιοθεσία» δεκάδων τέκνων που έχουν απωλέσει τονπατέρα τους.

Είναι γνωστό, ότι πρόσφατα ένας ακόμη ένστολος, ο Χιώτης Ανθυπασπιστής   του Λιμενικού Σώματος, ο Γιάννης Ασπρούδης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 44 ετών, υπηρετώντας  στο  Λιμεναρχείο  Χίου.  

Ο Γιάννης Ασπρούδης ήταν μέλος του πληρώματος του ναυαγοσωστικού σκάφους 518, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Γιάννης Ασπρούδης τον Ιανουάριο του 2019 υπέστη ανακοπή καρδιάς και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση  στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου όλους αυτούς τους μήνες παρέμενε σε κώμα στην εντατική.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ο Γιάννης Ασπρούδης δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του και έχασε τη μάχη, αφήνοντας πίσω ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών.

Κατόπιν αυτών, ζητούμε να ενεργοποιήσετε τις διατάξεις της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής «υιοθετώντας» με οικονομική ενίσχυση το τέκνο του, καθώς στο πρόσωπό του Ανθυπασπιστή πενθεί σύσσωμο το Λιμενικό Σώμα, το οποίο εδώ και χρόνια καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες, σηκώνοντας το βάρος και το άγχος του προσφυγικού προβλήματος».

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Χίου

Σταμάτης Κάρμαντζης

alithia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis