Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 01/01/2021

 Την πιο παράξενη παραμονή Πρωτοχρονιάς ζήσαμε εχθές, 31η Δεκεμβρίου 2020 λόγω των αυστηρών μέτρων που ήταν σε ισχύ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Αθήνα έμοιαζε με «έρημη» πόλη από την καθολική απαγόρευση μετά τις 22:00 και τους σαρωτικούς ελέγχους στους δρόμους.

bl03

 

Το μόνο που έμεινε να θυμίζει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εορτών ήταν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στολίδια. Οι δρόμοι ήταν άδειοι μετά τις 22:00, ενώ κυκλοφορούν μόνο όσοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από την εργασία τους.

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία ήταν «ενισχυμένα». Μάλιστα άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποίησαν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ εφάρμοσε αντίστοιχη πρακτική και τις προηγούμενες ημέρες. Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν ελέγχους ακόμα και σε γειτονιές θέλοντας να προλάβουν περιπτώσεις κορωνο-ρεβεγιόν.

 

bl02

bl08

Σημειώνεται πως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπισούν όσους επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου έως και τις 07.00.

Περισσότεροι απο 4.000 αστυνομικοί επιφορτίστηκαν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο πιο αυστηρό απο αυτό των Χριστουγέννων. Ακόμη και σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα social media περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν εικόνα για καλέσματα σε μυστικά ρεβεγιόν.

 

bl09

bl05


Στο μεταξύ από το απόγευμα της Πέμπτης κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ οι αρμόδιοι προχώρησαν στο κλείσιμο έξι σταθμών του Μετρό (γραμμές 1,2,3) .Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, πρόκειται για τους σταθμούς «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη». 

Φωτογραφίες: William Faithful

protothema.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis