Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 23/01/2019

Τα καλέσματα για νέες συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης, κατά την διάρκεια ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών και τα όσα εξελίχθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οδηγούν τις αρχές σε λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας γύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο φόβος καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες ατόμων, οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στο να λάβει την απόφαση για δημιουργία κλοιού ασφαλείας γύρω από τα συγκεκριμένα κτίρια με αύξηση των περιπολιών και των στατικών δυνάμεων φύλαξης. 

[custom:google-ads]

Το πρωί της Τρίτης έγιναν οι πρώτες αστυνομικές συσκέψεις προκειμένου να ετοιμαστεί το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο Σύνταγμα το βράδυ της Πέμπτης κατά την ψήφιση της συμφωνίας. 

Οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο κοινοβούλιο και την ασφάλεια γύρω από αυτό. Για αυτόν τον λόγο θα σχηματίσουν έναν ευρύ κλοιό ασφαλείας γύρω από όλες τις εισόδους του κτιρίου με παράλληλες ζώνες ασφαλείας από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες. 

Αξιωματικοί της αστυνομίας, αναφέρουν ενδεικτικά ότι το βράδυ της Πέμπτης έχουν εξαγγελθεί συγκεντρώσεις και όχι συλλαλητήριο, κάτι το οποίο ενδεχομένως θα επιτρέψει πιο δυναμικές αστυνομικές ενέργειες στην περίπτωση εκδήλωσης επιθέσεων και δημιουργίας επεισοδίων.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis