Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:50 | 11/06/2015

«Φρούριο» θύμιζε το Αστυνομικό Μέγαρο Ξάνθης για τη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό δύο ανδρών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τα επεισόδια που έγιναν στην Καβάλα τον Ιανουάριο του 2014.

 

Πρόκειται για τα όσα είχαν συμβεί στην πόλη της Καβάλας στις 24 Ιανουαρίου με αφορμή εκδηλώσεις για την επέτειο των Ιμίων, που εξελίχθηκαν σε συμπλοκές ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και μέλη της Πατριωτικής Κίνησης. Σε βάρος των δύο κατηγορούμενων σχηματίσθηκε δικογραφία ενώ ορίστηκε δικάσιμος για το πρωί της Τετάρτης στην Ξάνθη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας αλλά και άλλων Τμημάτων περικύκλωσαν το Δικαστικό Μέγαρο ενώ τέθηκαν σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στην είσοδο του Δικαστηρίου, ενώ γινόταν έλεγχος σε όποιον έμπαινε ή έβγαινε από το κτίριο. Μέσα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού βρέθηκαν μέλη και των δύο χώρων, που είτε κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες είτε απλώς θέλησαν να παρακολουθήσουν την δίκη, ενώ δεκάδες αντιεξουσιαστές βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο αναμένοντας την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί, ωστόσο οι δύο κατηγορούμενοι υπέβαλαν αίτημα αναβολής λόγω απουσίας του Δικηγόρου υπερασπίσεως τους. Το Δικαστήριο διέκοψε για μερικά λεπτά, ενώ ακολούθως έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων με τη δίκη να οδηγείται σε αναβολή. Η αίθουσα του Δικαστηρίου άδειασε τμηματικά, με τις δύο ομάδες να απομακρύνονται υπό την αστυνομική παρακολούθηση, πάντα υπό τον φόβο επεισοδίων, τα οποία ωστόσο αποφεύχθηκαν.

Οι εμπλεκόμενοι θα λάβουν κλήση για την νέα εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ δεν ήταν λίγοι οι πολίτες της Ξάνθης που διερχόμενοι τόσο μπροστά όσο και πίσω από τα Δικαστήρια αντικρίζοντας την ισχυρή παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων, απόρησαν επιχειρώντας παράλληλα να μάθουν το τί ακριβώς είχε συμβεί.

thrakitoday.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis