«Φτάνει» ο εμπαιγμός φωνάζουν Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις

«Φτάνει» ο εμπαιγμός φωνάζουν Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις
Ο "ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ"
«Φτάνει» ο εμπαιγμός φωνάζουν Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις

Παρασκήνιο ενόψει της συγκέντρωσης στις 20 Νοεμβρίου

Ο «κύβος ερρίφθη» και οι στρατιωτικοί και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι και εν ενεργεία, σχεδιάζουν την... επιστροφή στο μέλλον.

Πώς; Με συγκεντρώσεις που φέρνουν στον νου όλες τις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και θυμίζουν τόσο τις «ένστολες διαμαρτυρίες» του 2010, που οι πρώτες εκατοντάδες των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων έβαλαν τον «σπόρο» της διεκδίκησης στον χώρο τους, όσο και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του 2012, όταν και «βούλιαξε» η Αθήνα κυρίως από τα Σώματα Ασφαλείας που μάλιστα είχαν στο πλευρό τους σχεδόν σύσσωμες τις τότε κοινοβουλευτικές ομάδες των τώρα κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τότε που και ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως δεν μπορεί να αμείβεται με 540 ευρώ ένας αστυνομικός που βρίσκεται με κίνδυνο της ζωής του στον δρόμο και πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις.

Οι συνεχείς πιέσεις «από τα κάτω» από στελέχη που δεν αντέχουν άλλα «θα», αλλά και η δυναμική που αναπτύσσουν κινήσεις όπως η Πρωτοβουλία Αποστράτων (που έδωσε το παρών και στην απεργία προχθές, όπως και τα προεδρεία επτά ενώσεων που έφτιαξαν επιτροπή αγώνα) φαίνεται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να κινητοποιηθούν και οι «θεσμικές ενώσεις», αν και το αποτέλεσμα και πάλι δεν είναι χωρίς αντιδράσεις.

Και αυτό γιατί πολλοί στρατιωτικοί, με τους οποίους μίλησε το «ΜΑΡΣ», διαφωνούν με την ημερομηνία και την ώρα που επελέγη για την κινητοποίηση, τονίζοντας πως τουλάχιστον η ώρα της συγκέντρωσης πρέπει να αλλάξει. Και αυτό γιατί η συγκέντρωση που αποφάσισε το Συντονιστικό για πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, δημιουργεί πρόβλημα στην προσέλευση πάρα πολλών που θα ήθελαν να δώσουν το παρών.

Μεγάλη συμμετοχή

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συμμετοχή αναμένεται μεγάλη, αφού οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί διπλάσιες σε αριθμό και μέγεθος περικοπές, που όχι μόνο δεν έχουν ανατραπεί και αποκατασταθεί, αλλά συνεχίζονται σχεδόν έναν χρόνο μετά την κατάκτηση της εξουσίας από την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο κύριος λόγος που... «απασφάλισαν» οι στρατιωτικοί, αφού, παρά τις υποσχέσεις, η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας παραμένει ζητούμενο, ενώ σε συνεχείς συσκέψεις που γίνονται έχει ανοίξει ήδη θέμα και για το ψαλίδισμα του εφάπαξ!

Όπως, λοιπόν, λένε οι ίδιοι, αυτό που τους βγάζει σήμερα στον δρόμο είναι από τη μία το νέο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και από την άλλη η κοροϊδία, οι νέες περικοπές και οι απάνθρωπες πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς και, άρα, το μέλλον της πατρίδας μας.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 14/11/2015 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)