Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:39 | 22/01/2015

 

«Ζήτω η Νίκη» (το χιτλερικό Sieg Heil), «Ζήτω ο Αρχηγός», «Ζήτω η Χρυσή Αυγή». Και μετά ο ύμνος της ναζιστικής Γερμανίας, «Deutschland, Deutschland über alles» («Η Γερμανία πάνω από όλα»), με φόντο την πολεμική σημαία του Τρίτου Ράιχ με τησβάστικα.

Είναι μερικά από τα στιγμιότυπα ενός βίντεο-ντοκουμέντου που φέρνει στο φως η «Εφημερίδα των Συντακτών» από συγκέντρωση - συναυλία της Χρυσής Αυγής

Από μικροφώνου, ένας Χρυσαυγίτης καλυμμένος με τη σημαία της ναζιστικής Βέρμαχτ, λέει: «Για τους ενάρετους πεσόντες. Για το Αίμα! Για την Αξιοπρέπεια! Για τη Συνοχή και την αιώνια μακροημέρευση της Φυλής μας! Για τη Φυλή!».

Και μετά, παρουσιάζει ένα τραγούδι του Γιώργου Γερμενή -τουΚαιάδα- «αφιερωμένη στους ενάρετους πεσόντες, αυτούς που έχουν δώσει την ψυχή τους για να είναι αυτή η χώρα ανεξάρτητη, λεύτερη, περήφανη και δυνατή».

Στο χώρο, εξελίσσεται κάτι ένας ιδιότυπος χορός των Χρυσαυγιτών με στοιχεία... μάχης. Πάντα υπό τους ήχους της σύνθεσης του Καιάδα!  

Μέχρι που έρχεται η ώρα να ψάλλουν τον Εθνικό Υμνο, αλλά με το χέρι υψωμένο στον ναζιστικό χαιρετισμό!

Και κατόπιν ο ναζιστικός ύμνος- το σήμα κατατεθέν των πιο σκληρών ναζί σ' όλο τον κόσμο. Οι χρυσαυγίτες υψώνουν πάλι το χέρι τους στον ναζιστικό χαιρετισμό και κραυγάζουν ρυθμικά «Sieg Heil», αυτή τη φορά στα γερμανικά, ακολουθώντας το παράγγελμα που τους δίνεται από τον «φαλαγγάρχης».

Οι «ενάρετοι πεσόντες», είναι οι άντρες του γερμανικού στρατού κατοχής.

Τα στιγμιότυπα περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα «Burning from Inside», το οποίο πρόκειται να προβληθεί σε λίγες βδομάδες. 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis