Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 18/10/2019

Σε νέο στάδιο περνά ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο τη μείωση των κλοπών, των διαρρήξεων και των ληστειών.

Πολύτιμος σύμμαχος τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τις καθημερινές καταγραφές περιστατικών στο POL, που είναι το λειτουργικο συστημα της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο βρίσκονται οι καταχωρήσεις περιστατικών και ενεργειών αστυνομικών κ.λπ..

Οι επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν στα χέρια τους «χάρτες εγκληματικότητας», στους οποίους θα βασιστεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. Σε αυτούς αποτυπώνονται οι πιο «ευαίσθητες» περιοχές, οι μέρες και ώρες που συνηθίζουν να «χτυπούν» οι κακοποιοί, καθώς επίσης και το είδος των κρουσμάτων (ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές Ι.Χ. αυτοκίνητων κ.ά.)!

Αξίζει να σημειώσουμε πως το δεκαπενθήμερο από 30 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου, οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προχώρησαν σε 1.445 συλλήψεις εκ των οποίων οι 204 για κλοπές, 23 για ληστείες και 27 για απάτες.

Δεν προξένησε εντύπωση στους καλά γνωρίζοντες το γεγονός ότι οι δείκτες της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική βρίσκονται στο κόκκινο, με τη ΓΑΔΑ να ενισχύει την αστυνόμευση σε Περιστέρι, Αιγάλεω και Πετρούπολη.

[custom:google-ads]

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία νέων ομάδων ΟΠΚΕ, με ταυτόχρονη αντικατάσταση μεγάλου μέρος των ήδη υπαρχόντων οχημάτων που -όπως μεταφέρουν στο reader.gr και αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας- πνέουν τα λοίσθια.

Εξίσου «ευαίσθητες» στην εγκληματικότητα αποδεικνύονται και περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, οι πλατείες Αττικής και Βικτωρίας, κ.ά.. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι επονομαζόμενοι «μαύροι πάνθηρες», οι πάνοπλοι αστυνομικοί που περιπολούν με βαν της ΕΛ.ΑΣ.. Αποφασίστηκε να ενισχυθούν με σκύλους Κ9, ειδικούς για περιπολίες!

Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει για τις περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως η Πλάκα, το Μοναστηράκι, η Ερμού κ.ά., όπου έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών της Ασφάλειας που περιπολούν. Δεν είναι τυχαίο, πως ήδη έχουν καταγραφεί επιτυχίες, με συλλήψεις ομάδων που κλέβουν πορτοφόλια από ανυποψίαστους περαστικούς με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Στο... κόκκινο βρίσκονται κι άλλες περιοχές της Αττικής όπως προκύπτει από τον «χάρτη εγκληματικότητας», με τη ΓΑΔΑ να προκρίνει τη λύση της αύξησης των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούν σε αυτές και των ένστολων πεζών περιπολιών. Για παράδειγμα στα νότια προάστια, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζουν στο reader.gr ότι «μπορεί οι συμμορίες να "φωλιάζουν" στη Δυτική Αττική, όμως πάρα πολλοί από τους στόχους τους είναι εδώ, στα νότια».

Τέλος, πηγές πληροφόρησης αναφέρουν ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί στις Υπηρεσίες μία μίνι αναδιάρθρωση, ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό και να ριχθεί στην μάχη με το έγκλημα.

Πηγή: reader.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξόρμηση της Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων στην Πλατεία Λυκαβηττού

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis