«Χιονοστιβάδα» τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Σοφία» -Απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
«Χιονοστιβάδα» τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Σοφία» -Απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική

Σωρεία προβλημάτων εξακολουθεί να προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας «Σοφία» σε δεκάδες περιοχές της χώρας, με κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να παραμένουν επί ποδός. 

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, κατά τις δέκα το βράδυ της Παρασκευής, αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, λόγω χιονόπτωσης, στην περιοχή Παλαιός Παντελεήμονας στην Πιερία. Οι τέσσερις επιβάτες απεγκλωβίστηκαν από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. 

Την ίδια περίπου ώρα, λόγω της κακοκαιρίας, τρία άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο που «πάγωσε» στην περιοχή Λύχνο Λαμίας. Και σε αυτή την περίπτωση όχημα της Πυροσβεστικής, με δυο άτομα πλήρωμα, κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν στην Υπάτη. 

Πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην επαρχιακή οδό προς το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, όπου τρία αυτοκίνητα «κοκκάλωσαν» στο χιόνι. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα, με πλήρωμα έξι πυροσβεστών, οι οποίοι τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. 

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην Ηπειρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο επιβάτης ενός οχήματος εγκλωβίστηκε επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, στην περιοχή Πασσαρώνος, του δήμου Ζίτσας. Για το συμβάν κινητοποιήθηκαν δυο πυροσβέστες με ένα όχημα. 

Τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε από την Αττική. Οπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, τρία άτομα που βρίσκονταν σε όχημα στην Πεντέλη κόλλησαν στο χιόνι και χρειάστηκε η συνδρομή πυροεσβεστών. Την ίδια ώρα, ένα άλλο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής επενέβαινε στην θέση 3-5 Πηγάδια, στη Νάουσα για να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα. 

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Σοφία» συνεχίστηκε καθ’ όλη τη νύχτα, με συνέπεια οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας να «ξυπνήσουν» με προβλήματα. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χρειάστηκε να «επιστρατευθεί» ερπυστριοφόρο όχημα της 2ης ΕΜΑΚ, για να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο οκτώ άτομα, τα οχήματα των οποίων ακινητοποιήθηκαν κοντά στο καταφύγιο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. 

 iefimerida.gr