Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 19/12/2018

"Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του,  το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του, και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του".

Τα παραπάνω λόγια είναι ένα απόσπασμα από τη "Χάρτα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Ρήγα Φεραίου. Όταν ο Ρήγας Φεραίος, το 1797, γράφει τη "Χάρτα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων", μιλάει για τον ελεύθερο άνθρωπο και γίνεται ουσιαστικά ο πρωτεργάτης της Ελληνικής Επανάστασης. Γι' αυτή του την "ιδιότητα", το 1798 φυλακίζεται και δολοφονείται.

[custom:google-ads]

        Ως υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας «Σύγχρονη Αστυνομία» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, επαναφέρω τον τίτλο «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά - Ρήγας Φεραίος», στο φύλλο εξωφύλλου της εφημερίδας πάνω και δεξιά, φράση η οποία κοσμούσε τη «Σύγχρονη Αστυνομία» επί πολλά έτη.

Συμπαραστέκομαι και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον Πρόεδρο Πάκο Δημοσθένη και τον Γενικό Γραμματέα Ρήγα Νικόλαο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, όσο και τον Πρόεδρο Γερακαράκο Γρηγόριο και Αντιπρόεδρο Μπαλάσκα Σταύρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και τους λοιπούς διωκόμενους συνδικαλιστές, οι οποίοι κλήθηκαν από την Ηγεσία, με συγκεκριμένα άρθρα του Πειθαρχικού Δικαίου, να δώσουν εξηγήσεις για δημόσιες τοποθετήσεις τους, που άπτονται ξεκάθαρα της υποχρέωσής τους να προασπίζουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του Έλληνα Αστυνομικού, ως νόμιμοι εκπρόσωποί του. Η προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος προσβάλλει όλους εμάς και πρωτίστως το δικαίωμά μας να μεταφέρουμε τη «φωνή» του απλού αστυνομικού που μας εκλέγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εποχούμενες περιπολίες Αρχηγείου

Τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας τους πνίγουν τα συσσωρευμένα προβλήματα της υπηρεσιακής και προσωπικής τους ζωής κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι και θεσμικά κατοχυρωμένοι, να τους εκπροσωπούμε, τιμώντας τον όρκο που δώσαμε, σεβόμενοι το Σύνταγμα και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους.

Ακόμη και ο πιο οικτρά κακός αστυνομικός συνδικαλισμός, είναι απειράριθμα καλύτερος από τον καθόλου συνδικαλισμό…

Ας μας εξηγήσει κάποιος όμως,  πώς μπορούν οι διώξεις των μελών μιας Ομοσπονδίας (42.000 και πλέον μελών) και της μεγαλύτερης σε αριθμό μελών Ένωσης της Χώρας (Ένωση Αθηνών), να βοηθήσουν την Αστυνομία να καλυτερεύσει;  Μάλλον δεν μπορούν. Άρα τα κίνητρα των «διώξεων» δεν είναι για το καλό του Οργανισμού, αλλά αποσκοπούν ξεκάθαρα στο να σταματήσουν κάποιοι «ενοχλητικοί» οι οποίοι ξεφεύγουν από το «κοπάδι», να έρθουν στον «ίσιο» δρόμο.

Κάποιοι προφανώς  πιστεύουν ότι χτυπώντας την κεφαλή, θα τ’ «ακούσουν» τα πόδια, τα οποία και θ’ αρχίσουν να τρέχουν. Αμ δε !

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι είμαστε εδώ και  θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα περί ελευθερίας του λόγου.Γιατί στη Δημοκρατία υπάρχει ο σεβασμός στην πολυφωνία. Για να «ενοχλούμε» λοιπόν, κάτι κάνουμε καλά !

   Το έχουμε πει πολλάκις, εμείς δεν είμαστε Διοίκηση, ούτε επιθυμούμε να συνδιοικούμε, εκ του θεσμικού μας ρόλου όμως και εκπροσωπώντας τα χιλιάδες μέλη μας, όταν οι συνάδελφοί μας εκτίθενται σε κίνδυνο, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, από ευθύνες και παραλείψεις άλλων, θα λέμε την ωμή πραγματικότητα. Συμπαραστεκόμαστε νομικά και ηθικά δίπλα στους συναδέλφους, ακόμα και μέσα στα «επείγοντα περιστατικά» νοσοκομείων, που τον τελευταίο καιρό έχουν μετατραπεί σε «δεύτερο σπίτι» μας.

Ας μην λησμονούμε βεβαίως, ότι στις προκηρύξεις τους οι τρομοκράτες, τους αστυνομικούς - συνδικαλιστές αναφέρουν και στοχοποιούν ευθέως.

Έχουμε επιδώσει ως Ένωση Αθηνών, επίσημο υπόμνημα στην Ηγεσία, γνωστοποιώντας προβλήματα τα οποία δεν εμπεριέχουν κόστος και τα οποία με την επίλυσή τους θα έδιναν στο προσωπικό μια ανάσα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι:

Τα οργανικά κενά της  Γ.Α.Δ.Α. αγγίζουν περίπου τα 4.500.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής είναι μια Διεύθυνση που στην αρμοδιότητά της συμπεριλαμβάνονται το συντριπτικό ποσοστό των αξιοποίνων πράξεων που καθημερινά  

  • διαπράττονται, την ίδια στιγμή που η παρούσα  δύναμή της υπολείπεται κατά πολύ της προβλεπόμενης οργανικής. Στην πραγματική Δύναμη της Ασφάλειας να υπολογίζετε και τα Τμήματα Ασφαλείας και τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, στα οποία δεν έχει μείνει άνθρωπος (π.χ. Τ.Α. Κολωνού !!!). Επιπλέον, το προσωπικό της Ασφάλειας καθημερινά απασχολείται με πάρεργα, όπως σταθερές φυλάξεις στόχων πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, συμβολαιογραφείων, ξενοδοχείων, ενίσχυση Μεταγωγών κλπ.Ακούστε λοιπόν και τα «βαρίδια» της Ασφάλειας, που δουλεύουν καθημερινά στις Υπηρεσίες τους και όχι μόνο αυτούς που δεν ξέρουν κατά που πέφτουν οι Υπηρεσίες).
  • Οι Διευθύνσεις του Αλλοδαπών και του Μεταγωγών έχουν ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
  • Η Ο.Π.Κ.Ε. δεν χρησιμοποιείται για την ειδική αποστολή της, αλλά στην ουσία αντικαθιστά τις διμοιρίες στη φύλαξη σταθερών σημείων.
  • Στη Δ.Α.Ε.Α. (Υ.Α.Τ. – Υ.ΜΕ.Τ.) έχουν μείνει οι μισοί του μισού. Οι υποσχέσεις για ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών και η τροποποίηση του Π.Δ. 75/2016 ώστε να δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης των νεοεξερχομένων των Σχολών στη Δ.Α.Ε.Α. και στο Μεταγωγών, ακόμα είναι στον «αέρα».

[custom:google-ads]

Ταυτόχρονα σε πολλές Αστυνομικές Υπηρεσίες παρατηρείται κατάφορη καταπάτηση των Προεδρικών Διαταγμάτων αναφορικά με:

  • Μη τήρηση του Π.Δ. 394/2001 (Χρόνος Εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού).
  • Μη τήρηση του Π.Δ. 173/2013 (Έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση).
  • «Διάθεση»:Δεν προβλέπεται σε κανένα Π.Δ. ο όρος αυτός, καίτοι χρησιμοποιείται κατά κόρον σε υπηρεσιακές διαταγές για μετακινήσεις από και προς, σχεδόν όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
  • Σταθερές φυλάξεις: Πλήθος συναδέλφων διατίθεται για εκτέλεση υπηρεσίας φύλαξης ακίνητων στόχων, κατά παράβαση των Π.Δ. 141/1991 και  45/2008, καθώς και της Υπουργικής Απόφασης 7001/1994. Για το λόγο αυτό έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από την Ένωσή μας στην Εισαγγελία, για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής.

Δεν πειράζει όμως, χαλάλι, αφού όλα τα ανωτέρω πάνε «ρολόι» και ο «κακός» όπως φαίνεται, είναι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών.

Υ.Γ.1Θα ήθελα να μεταφέρω την αμέριστη στήριξή μου στον πρόεδρο της Ένωσης Αθηνών κ. Πάκο Δημοσθένη, για την στοχοποίηση που υπέστη σε ιστοσελίδα του «αντιεξουσιαστικού» χώρου.

Υ.Γ.2Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν, τουναντίον μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν!

Υ.Γ.3:Θα κλείσω με στίχους πασίγνωστου τραγουδιού:

«Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ, στα όριά του μοναχά να γυροφέρνω και πως ο κόσμος είν’ ανήμερο θεριό κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω. Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ καλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι και πως αν θέλω περισσότερα να δω,  σ’ ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι. Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ, μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ’ αλλάξω. Μα εγώ μ’ ένα άγριο περήφανο χορό, σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω.  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ».

 

Του Χύτα Κωνσταντίνου

Αντιπροέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Kostas Chytas, στέκεται και γένι

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην  εφημερίδα "Σύγχρονη Αστυνομία" της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis