Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 10/01/2020

Σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπεται να πανηγυρίζουμε την κατάργηση μιας ευνοϊκής ή κατά κάποιους ακόμη και φωτογραφικής όπως την ονομάζουν, διάταξης του Π.Δ. 69/2019, για την προαγωγή συναδέλφων πτυχιούχων που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει τα πτυχία τους για την βαθμολογική τους εξέλιξη.

Επίσης δεν μας επιτρέπεται να πανηγυρίζουμε, γιατί ταυτόχρονα με αυτή την κατάργηση, έπρεπε να έχουμε διασφαλίσει και να ανακοινώνουμε πιθανόν κάποια άλλη ευνοϊκή διάταξη υπέρ των πτυχιούχων συναδέλφων μας.

Είναι λυπηρό να χάνεται ένα προνόμιο έστω και αν ωφελεί ορισμένους μόνο, γιατί δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι πρόκειται για συναδέλφους που αποφοίτησαν από Τριτοβάθμια Ιδρύματα με το μόχθο και την αξία τους και όχι με το ρουσφέτι, στη λογική του: “Φας πιεις Αστυφύλακας θα βγεις” και να το διατυμπανίζουμε ως συνδικαλιστικό κατόρθωμα.
[custom:google-ads]

Ούτε υπάρχει λογική σε επιχειρήματα του τύπου αφού δεν γίνονται όλοι να μην γίνει κανείς, γιατί αυτό κινείτε στην φιλοσοφία: «Αφού δεν μπορώ να έχω εγώ κατσίκα να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».

Το ζήτημα είναι να αγωνιζόμαστε να κερδίζουμε πράγματα και όχι με σκοπό να χάνονται έστω και όσα μπορούν να καλυτερεύσουν τις συνθήκες για κάποιους που μόχθησαν προκειμένου να αποκτήσουν κάποιες περγαμηνές ανωτάτων και ανώτερων ιδρυμάτων.

Πρέπει επιτέλους να δούμε και τι μορφωτικό επίπεδο αστυνομικών θέλουμε, χωρίς φυσικά αυτό να έρχεται σε αντίφαση με την δημιουργία ενός δικαίου βαθμολογίου που να δίνει δυνατότητες εξέλιξης σε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν και φυσικά το επιθυμούν.

Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι εδώ για όλους και όχι μόνο για όσους υπάρχει πελατειακό συμφέρων λόγω αριθμητικής υπεροχής. Επικεντρωθείτε λοιπόν στο να κερδίζετε για όλους και όχι στο να χάνετε έστω και για τους λίγους που όμως το αξίζουν.

 

Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Παναγιώτης Χαρέλας ενημερώνει για το μισθολόγιο ενστόλων


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis