«Όχι» των αστυνομικών της Χίου στη νέα κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της υπάρχουσας Δομής στη ΒΙΑΛ
«Όχι» των αστυνομικών της Χίου στη νέα κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών

«Όχι» στη δημιουργία νέας δομής που θα φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου μέσα από ανακοίνωσή της, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή της στην απόφαση αυτή.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της υπάρχουσας Δομής στη ΒΙΑΛ (κοντά στο χ. Χαλκείο), αλλά και τη δημιουργία νέας κλειστής Δομής, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας πάνω από 5.000 ατόμων.


Η ανακοίνωση:

«Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, η Ένωση μας εκφράζει την πλήρη αντίθεση της με την δημιουργία νέας δομής 5000+ ατόμων , δηλαδή μιας δομής σε μέγεθος πόλης.

Τις θεωρητικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης τις ακούμε με προσοχή. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η υλοποίηση τους είναι δύσκολη.

Ως τώρα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τον επιμέρους σχεδιασμό.

Αναρωτιόμαστε,

• Οι 5000+ περιορισμένοι άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, πως διαχειρίζονται σε μια κλειστή δομή;

• Κλειστή δομή σημαίνει κρατούμενοι;

• Πόσοι αστυνομικοί θα απαιτούνται για την φύλαξη μιας τέτοιας δομής;

• Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία επιστροφή στην Τουρκία;

• Τι μας εμποδίζει και δεν ισχύει σήμερα, στην πράξη, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αλλά ευελπιστούμε ότι θα ισχύσει στο μέλλον;

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την αύξηση της ονομαστικής δύναμης οποιασδήποτε δομής από τα 1000 περίπου άτομα στα 5000+ και ίσος παραπάνω».