Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 09/02/2016

Έπειτα από το αλέγρο «Δεν Κρατιέμαι» και το αταξινόμητο «Δέρμα που Κατοικώ», ο άνθρωπος που μας χάρισε σχεδόν όλους τους καλούς λόγους για να τον θυμόμαστε με ταινίες σαν τα «Ψηλά Τακούνια» και το «Όλα για τη Μητέρα μου», επανακάμπτει με μία δουλειά που σηματοδοτεί την επιστροφή του στο πεδίο της πρότερης δόξας του, το γυναικείο δράμα.

Άλλωστε ο ίδιος ο Ισπανός auteur κατά δήλωσή του, αντιμετωπίζει το «Julieta» κάπως έτσι: «μία επιστροφή στο σινεμά των γυναικών, των μεγάλων πρωταγωνιστριών», ενώ αρκείται στο να το περιγράψει ως «… ένα δυνατό δράμα που με συναρπάζει».

Η Έμα Σουάρεζ και η Αριάντνα Ουγκάρτε είναι οι πρωταγωνίστριες, ενώ σε δεύτερους ρόλου θα δούμε την Ίνμα Κουέστα, την Πιλάρ Κάστρο, Μπλάνκα Πάρες και την πολυαγαπημένη μας Ρόζι ντε Πάλμα.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η ταινία αφηγείται την πολυτάραχη ζωή μίας γυναίκας, της Julieta, από το ελπιδοφόρο 1985 ως το 2015, όπου όλα έχουν καταρρεύσει και η ίδια βρίσκεται πλέον στα όρια της τρέλας.

Η Σουάρεζ και η Ουγκάρτε θα παίζουν από κοινού την Julieta και η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τις αναμνήσεις της κόρης της (θα την υποδύεται η Πάρες).

Σχετικά, πάντως, με την επιλογή του πρώτου τίτλου «Silencio, ο Αλμοδόβαρ είχε υπογραμμίσει αινιγματικά πως «αναφέρεται στο πρωταρχικό εκείνο στοιχείο που καθορίζει όσα άσχημα πράγματα συμβαίνουν στην κεντρική ηρωίδα».

Δείτε το πρώτο τρέιλερ.

 

 

 

 

http://www.cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis