Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:32 | 09/06/2015

Τη βιομηχανία εκμετάλλευσης των λαθρομεταναστών, που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στους αδίστακτους δουλέμπορους .. την οργάνωση των κυκλωμάτων με «τουριστικούς οδηγούς» και «οδηγίες» για τις πρώτες ώρες εισόδου και παραμονής τους στη Ελλάδα, σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

image

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του lesvonews.gr «επιχείρηση δουλεμπόρων» η οποια δραστηριοποιείται στην Τουρκία, είναι πολύ καλά οργανωμένη και αποφέρει στους δουλέμπορους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από τη διακίνηση μεταναναστών, στα Ελληνικά παράλια.
Οι δουλέμποροι ξεχωρίζουν τους μετανάστες σε δύο κατηγορίες- τους οικονομικά ασθενείς και σε όσους ξεκινούν το ταξίδι με οικονομική άνεση.
Οι μη προνομιούχοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μεταφορά τους, στον επίγειο παράδεισο της Ελλάδας, εργάζονται και συγκεντρωνουν χρήματα, ακόμα και 10 χρόνια, για να εξασφαλίσουν τα κόμιστρα των δουλεμπόρων και να τους περάσουν στα Ελληνικά νησιά, απέναντι από τα Τουρκικά παράλια.
image

Για τους προνομιούχους που η οικονομική τους κατάσταση το επιτρέπει, οι δουλέμποροι τους πείθουν, πως το ταξίδι τους προς την Ελλάδα, είναι «μία μίνι κρουαζιέρα, με όλες τις ανέσεις».
Τους ενημερώνουν ότι «η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λόγω της κρίσης είναι ρευστή και ότι σαν Ευρωπαϊκό κράτος, χρηματοδοτείται με κοινοτικά προγράμματα, για τη φιλοξενία μεταναστών».
Τους προμηθεύουν μάλιστα με ένα «ταξιδιωτικό εγχειρίδιο» – πλήρη οδηγό, με πιο λεπτομερείς πληροφορίες.
Το βιβλιαράκι αυτό έχει τίτλο «WELCOME TO GREECE!» (Καλωσορισατε στην Ελλάδα) και υπότιτλο, «AN INFO-GUIDE FOR REFUGEES AND MIGRANTS» (Ενας πληροφοριακός- οδηγός  για πρόσφυγες και μετανάστες)
Στις εσωτερικές του σελίδες έχεις δεκάδες πληροφορίες, για το πως θα κινηθούν και τι θα πρέπει να κάνουν μόλις φτάσουν στην Ελλάδα.
image

Διευθύνσεις Κέντρων Κράτησης, Υπηρεσίες, τηλέφωνα, mail, χάρτες, λεξικά σε διάφορες γλώσσες, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του 1922 με Έλληνες πρόσφυγες που φεύγουν με καραβάκι από τη Σμύρνη και αντίστοιχες των λαθρομεταναστών που φεύγουν τώρα από την Τουρκία(!)
Αυτές οι «υπηρεσίες», προσφέρονται στους «προνομιούχους», οι οποίοι καταβάλουν σαν αντίτιμο των υπηρεσιών αυτών, από 2.000 έως 5.000 ευρώ το κεφάλι.
image

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη γείτονα χώρα, στη Λέσβο -εν μέσω τουριστικής περιόδου- στο λιμάνι της Μυτιλήνης η κατάσταση είναι αποπνικτική.
Στον καταυλισμό που δημιούργησε ο Δήμος Λέσβου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, για να βοηθήσει την κατάσταση, η εικόνα είναι καταθλιπτική.
Στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας, είναι απελπιστικά μη αναστρέψιμη η κατάσταση
Ενώ σε όλο το μήκος του οδικού δίκτυου του νησιού, φιγούρες ρακένδυτων μεταναστών, να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα με τα πόδια, φορτωμένοι με τις πραμάτιες τους, τα παιδιά τους.
Ταξίδι προς το άγνωστο…

 

https://nantiareport.wordpress.com

http://www.lesvosnews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis