Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:04 | 22/12/2014

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν επικεντρωθεί οι κατηγορίες στην Βόρεια Κορέα, αλλά το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε, είναι το ίδιο με αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την Pyongyang

Άγνωστοι "χάκαραν" το λειτουργικό του πυρηνικού προγράμματος της Νότιας Κορέας, αυξάνοντας τους φόβους ότι η επίθεση έγινε από Βορειοκορεάτες χάκερ, πριν την την πρόσφατη επίθεση στις ΗΠΑ.

Για την ώρα, οι αρχές της Νότιας Κορέας υποστηρίζουν ότι οι πληροφορίες που αποσπάστηκαν δεν είναι σημαντικές και σύμφωνα με τον Guardian, περιορίζονται σε προσωπικά δεδομένα 10.000 υπαλλήλων, σχέδια αντιδραστήρων και διαγράμματα ηλεκτρικών δικτύων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν επικεντρωθεί οι κατηγορίες στην Βόρεια Κορέα, αλλά το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε, είναι το ίδιο με αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την Pyongyang.

Ο Lim Jong In, ειδικός ασφαλείας δικτύων, που εργάζεται για τον στρατό της Νότιας Κορέας, ανέφερε στο CNN ότι θα μπορούσε να υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο επιθέσεων (σε SONY και Νότια Κορέα).

O Lim, ανέφερε στο CNN ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την επίθεση στο πυρηνικό λειτουργικό πρόγραμμα, «αν δεν σταματήσουν την λειτουργία τον πυρηνικών αντιδραστήρων, μπορούν να καταστρέψουν το λογισμικό».

Σύμφωνα με τον Lim, η επίθεση στο λογισμικό, έγινε πρώτα στην Νότια Κορέα, ως μία "στρατηγική" προετοιμασία της επίθεση κατά των ΗΠΑ.

Την Κυριακή, οι χάκερς προειδοποίησαν ότι θα προχωρήσουν περαιτέρω την δράση τους, αν δεν κλείσουν τρεις πυρηνικές μονάδες.

Όπως αναφέρει ο B.I. η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι είναι 100% αδύνατο για τους χάκερ να σταματήσουν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες αφού το σύστημα λειτουργίας τους είναι ανεξάρτητο. 


 Πηγή: www.newmoney.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis