Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 30/10/2016

Ο Τζόσουα Μάρστον, σκηνοθέτης του σκληρού «Κεχαριτωμένη Μαρία», επανέρχεται με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία που ξεκινά με τους όρους ενός θρίλερ μυστηρίου για να «κλειστεί», πλάνο με το πλάνο, σε εκείνους μιας ιδιαίτερης ψυχογραφίας.

Η Άλις, μια γυναίκα που αλλάζει διαρκώς περιβολή και επαγγέλματα, αφού αρχίζει διακριτικό φλερτ με έναν υπάλληλο κατασκευαστικής φίρμας, καταλήγει συνοδός του στο πάρτι γενεθλίων ενός παντρεμένου συναδέλφου του, όπου θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους με ιστορίες από το δήθεν περιπετειώδες παρελθόν της, όχι όμως και τον εορτάζοντα, που παρακολουθεί καχύποπτα και ανακριτικά κάθε της κουβέντα.

Το τι συνδέει τους δύο θα το μάθουμε βαθμιαία, και καθώς το δράμα εξελίσσεται σε μια εξερεύνηση του ψυχισμού δύο ανθρώπων το ίδιο εγκλωβισμένων στην επιβεβλημένη κοινωνική-οικογενειακή τους ταυτότητα, ανεξαρτήτως τού πώς ο καθένας τη διαχειρίζεται στην πράξη (εκείνη την… ξεγελά κατ’ εξακολούθηση, εκείνος της έχει παραδοθεί πλήρως).

Πολύ κρίμα, ωστόσο, που τούτη η εκπληκτικής ακριβείας –δομικά και ερμηνευτικά- μελέτη καταλήγει σε ένα αιφνίδια συμβιβαστικό φινάλε, εγκαταλείποντας τα υποκείμενά της στη σχηματικότητα.

 

www.cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis