Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 24/01/2017

Σε αλλαγές – τομές προχώρησε το συμβούλιο κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, όπου άλλαξαν οι περισσότερες θέσεις της τοπικής ηγεσίας του σώματος. Συγκεκριμένα, νέα πρόσωπα βρίσκονται πλέον στις θέσεις του επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας, του Θεσσαλονικάρχη, του διευθυντή ασφαλείας και του διευθυντή περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι κρίσεις ξεκίνησαν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά το περασμένο Σάββατο. Ο μέχρι πρότινος επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας, Μιχ. Καραμαλάκης, παρέμεινε στον βαθμό του και τοποθετήθηκε επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ. Στη θέση του ως επιθεωρητής με έδρα τη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε ο νεοπροαχθείς αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, μέχρι πρότινος Αττικάρχης.

Σημαντικότερη θεωρείται η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Ο επικεφαλής της νευραλγικής διεύθυνσης, Γιώργος Μπαντουβάκης, αποστρατεύτηκε και τη θέση του Θεσσαλονικάρχη ανέλαβε ο νεοπροαχθείς υποστράτηγος Φώτης Δομζαρίδης. Ο κ. Δομζαρίδης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όλα τα χρόνια της θητείας του και πέρασε σχεδόν απ’ όλες τις υπηρεσίες της αστυνομίας και συγκεκριμένα από την ασφάλεια, τις εσωτερικές υποθέσεις και την τροχαία, ενώ ως ταξίαρχος υπηρετούσε στη θέση του αναπληρωτή Θεσσαλονικάρχη. Από τη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης αποστρατεύτηκε και ο ταξίαρχος, βοηθός διευθυντή Κώστας Ανεστίδης.

Αλλαγές καταγράφηκαν και στην ηγεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου μέχρι το βράδυ αναμενόταν ο νέος επικεφαλής. Μετά τις κρίσεις του Σαββατοκύριακου, που συνεχίζονται στις χαμηλότερες βαθμίδες και σήμερα, αποστρατεύτηκε ο ταξίαρχος Θωμάς Σάνδρος, ο οποίος χειρίστηκε και το προσφυγικό, ειδικά με την εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού της Ειδομένης.

Νέο πρόσωπο βρίσκεται πλέον και στην ηγεσία της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή ανακοινώθηκε η προαγωγή σε υποστράτηγο του μέχρι πρότινος επικεφαλής Νίκου Ζησιμόπουλου. Αποφασίστηκε η μετακίνησή του στη θέση του διευθυντή περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που αποτελεί επίσης νευραλγική θέση, λόγω προσφυγικού.

Εκπλήξεις

Οι αποστρατείες της Βόρειας Ελλάδας, σε επίπεδο ταξιάρχων και υποστρατήγου, δεν ήταν αναμενόμενες. Ο επικεφαλής της Θεσσαλονίκης Γ. Μπαντουβάκης θεωρήθηκε επιτυχημένος για να απομακρυνθεί, καθώς και αυτός χειρίστηκε το προσφυγικό, πρώτα ως διευθυντής Κ.
Μακεδονίας και στη συνέχεια ως Θεσσαλονικάρχης. Το ίδιο συνέβη και με τον κ. Σάνδρο, ο οποίος μετά την εκκένωση της Ειδομένης δεν φαίνεται ότι αντιμετώπισε προβλήματα με τον χειρισμό του λεπτού ζητήματος των προσφύγων στην περιοχή όπου βρίσκονται τα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας.

Εντύπωση προκάλεσε και η αποστρατεία του ταξιάρχου, μέχρι πρότινος διευθυντή αλλοδαπών Γιώργου Παντελάκου. Και αυτός θεωρήθηκε επιτυχημένος, ειδικά με τα αποτελέσματα στην προσπάθεια εξιχνίασης κυκλωμάτων σύγχρονων δουλεμπόρων, όμως απομακρύνθηκε. Οι κρίσεις συνεχιζόταν μέχρι χθες αργά το βράδυ με τις προαγωγές και αποστρατείες των αστυνομικών διευθυντών και τις τοποθετήσεις των ταξιάρχων.

Του Κώστα Καντούρη

makthes.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis