Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:07 | 11/12/2015

Όποιος θέλει κάνει έρευνα-διάσωση στο Αιγαίο. Δεν είναι μόνο οι ΜΚΟ ισλαμιστών που ήδη δρουν στη Μυτιλήνη. Άλλη ΜΚΟ ανακοινώνει ότι στις 18 Δεκεμβρίου να κάνει επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο.

Η ΜΚΟ moas.eu ανακοίνωσε ότι στις 18 Δεκεμβρίου έρχεται με δύο ταχύπλοες λέμβους για να προσφέρουν βοήθεια. Η οποία βεβαίως καλοδεχούμενη είναι. Το ερώτημα όμως είναι τι είναι όλες αυτές οι ΜΚΟ που σχεδόν κάθε μέρα εμφανίζοναι στην περιοχή. Τις ελέγχει κάποιος; Ζητάμε εμείς τη βοήθειά τους; Τι επιχειρούν να κάνουν και που στοχεύουν;

Και βέβαια το μόνιμο ερώτημα που θέτουμε: τα επίσημα ευρωπαϊκά κράτη εκτός από το να μας κουνάνε το δάχτυλο, δεν θα έπρεπε να έχουν σπεύσει ήδη με πραγματικά χρήσιμα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για να βοηθήσουν; 

Στον χάρτη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της moas.eu φαίνονται οι περιοχές όπου σκοπεύουν να κάνουν “έρευνα και διάσωση”. Η ισροσελίδα της έχει ενδιαφέρον .Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία για την “αποστολή στο Αιγαίο”.

Όπως αναφέρει η moas.eu ,έχει ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία με τίτλο #OneMore. Έχει ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.Πως; Καλεί τους πολίτες των χωρών που δραστηριοποιείται να δωρίσουν…ένα ακόμη σωσίβιο για τους πρόσφυγες που περνούν το Αιγαίο! Μα το ζήτημα είναι να μην φθάνουν εκεί οι άνθρωποι.

 

 

http://www.onalert.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis