Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:13 | 30/12/2014

 

«Υπάρχει έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουμε ακόμη διαπιστώσει. Εξετάζουμε την πιθανότητα κάτω από το όχημα να ήταν κολλημένος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, που μπορεί να είχε προγραμματιστεί να εκραγεί στις 07:30 το πρωί της Δευτέρας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου το πήρε έκτακτα για να μεταφέρει τη φίλη του στο αεροδρόμιο κάτι που πιθανότητα αγνοούσαν οι δράστες», αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν τη μυστήρια έκρηξη και τον θάνατο του 35χρονου άνδρα από την Αλβανία.

Δεν έχουν βρεθεί ίχνη πυρίτιδας ή εκρηκτικού μηχανισμού 
 
«Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός της εν κινήσει έκρηξης στο συγκεκριμένο σημείο και όχι με τηλεχειρισμό αν πράγματι διαπιστώσουμε ότι υπήρχε βόμβα. Προς το παρόν μιλάμε για εκτίμηση που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις πρώτες έρευνες καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη πυρίτιδας ή εκρηκτικού μηχανισμού. Μεταφέραμε όλα τα συντρίμμια του οχήματος στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως και ρούχα του θύματος προκειμένου να εξερευνηθούν λεπτομερώς για την τυχόν ανίχνευση εκρηκτικού ταχείας εκτόνωσης ή άλλων ευρημάτων που πιστοποιούν την τοποθέτηση βόμβας. Αν δεν υπάρξουν τέτοια στοιχεία τότε θα ερευνήσουμε την περίπτωση μηχανικής βλάβης που μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη», συμπληρώνουν.  
 
Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας, δεν θέλουν να σκέφτονται τι θα είχε γίνει αν το όχημα είχε φθάσει στο σημείο αναχωρήσεων του αεροδρομίου σε μία ώρα αιχμής με πολύ κόσμο στο συγκεκριμένο σημείο.
mainetai-to-mustirio-me-to-smart-pou-ekserragi-stin-attiki-odo
Σημειώνεται ότι στο σημείο που φαίνεται να έγινε η πρώτη έκρηξη στο μικρό όχημα πριν ακολουθήσει την τρελή πορεία του, εντοπίστηκε μικρός κρατήρας διαμέτρου 15 εκατοστών, ο οποίος εξετάζεται από τι μπορεί να προήλθε. Από το συγκεκριμένο σημείο, φωτογραφία του οποίου εξασφάλισε το TheTOC.gr, τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, έχουν πάρει δείγματα από την άσφαλτο προκειμένου και αυτά να αναλυθούν για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη εκρηκτικής ύλης. 
 
Το μικρό όχημα με το ζευγάρι έφυγε καθυστερημένα από τον Αγ. Δημήτριο όπου διέμενε λίγο πριν τις 07:00 χθες το πρωί, με την πτήση της 26χρονης να αναχωρεί στις 07:30, για Τίρανα. Η έκρηξη φαίνεται να έγινε στις 07:30, μόλις 500 μέτρα από το σημείο των αναχωρήσεων.
 
«Ποντάρουν» στην 26χρονη 
 
Στο μεταξύ αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν το παρελθόν του 35χρονου και τις όποιες διαφορές μπορεί να είχε. Διαπιστώνουν ότι το θύμα είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές σε υπόθεση ναρκωτικών το 2009 χωρίς να κατηγορηθεί και λίγο αργότερα για κατοχή πλαστών εγγράφων. Την ίδια ώρα παίρνουν καταθέσεις από άτομα που έχουν σχέση με το γνωστό κλαμπ της Γλυφάδας στο οποίο εργαζόταν ως πορτιέρης ο 35χρονος, για να εντοπίσουν τυχόν προστριβές που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν βομβιστική επίθεση εναντίον του.  
 
Οι αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, περιμένουν να αντλήσουν σημαντικά στοιχεία για την συνέχεια της έρευνας από την 26χρονη σύντροφο του 35χρονου, η οποία βγήκε την τελευταία στιγμή από το φλεγόμενο όχημα με την βοήθεια διερχόμενων οδηγών που σταμάτησαν να βοηθήσουν. Έχει υποστεί εγκαύματα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της και οι αστυνομικοί περιμένουν να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για την στιγμή της έκρηξης και τις όποιες διαφορές μπορεί να είχε ο σύντροφός της.  
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis