Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:01 | 05/12/2014

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

  Όπως ήδη γνωρίζετε, το 24ο Πανελλαδικό Συνέδριό μας, αποφάσισε να μην αποδεχτεί το εκβιαστικό δίλημμα που τέθηκε από την Κυβέρνηση με την ψήφιση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 και το οποίο προβλέπει την υπαγωγή του Επικουρικού Κλάδου του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ και την εφαρμογή της τεχνικής βάσης υπολογισμού για τα εφάπαξ βοηθήματα από τον Κλάδο Πρόνοιας, εκτός και αν ως την 31/12/14 αποφασίζαμε την μετατροπή αυτών σε Επαγγελματικό Ταμείο - Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

  Απαίτηση του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου μας είναι η άμεση κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 για το ΤΕΑΠΑΣΑ, ως φυσική απόρροια και των δηλώσεων του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ για την δυνατότητα δημιουργίας ασφαλιστικού πυλώνα Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Απαίτηση, επίσης του Συνεδρίου μας είναι να υπάρξει παράταση –τουλάχιστον εξάμηνη- των οριζομένων προθεσμιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης όλων των μελών και μέσω Γενικών Συνελεύσεων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, δεδομένου ότι με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης δεν έχουν ακόμα οριστεί κρίσιμες παράμετροι, όπως η ρήτρα αξιομάχου και ο συντελεστής βιωσιμότητας.

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

  Η Ομοσπονδία μας αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Προϋπολογισμού δαπανών έτους 2015, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της Χώρας, την οποία κοινοποίησε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ως καθ' ύλη αρμοδίου Υπουργού, ζητώντας την άμεση υιοθέτηση του αιτήματός μας, όπως παραπάνω περιγράφηκε. Στην δε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, την 3/12/2014, εξετάστηκε η περαιτέρω κλιμάκωση των ενεργειών μας έτσι ώστε να ασκηθεί η προσήκουσα πίεση προς την Κυβέρνηση, την μόνη υπεύθυνη για ό,τι αρνητικό έχει προκαλέσει με τις αποφάσεις της στο ΤΕΑΠΑΣΑ και η οποία οφείλει να επανορθώσει, διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του, επ' ωφελεία των χιλιάδων ασφαλισμένων συναδέλφων σε αυτό.

  Απόφαση του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου μας είναι επίσης η περαιτέρω αγωνιστική μας διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά διαλαμβάνονται στο εκδοθέν Ψήφισμα.

  Για το ΤΕΑΠΑΣΑ, ειδικότερα, πρέπει να καταστεί σαφές από όλους ότι η περαιτέρω στάση μας θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις, ήτοι από τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ανάλογα με αυτές, αυτονόητο είναι ότι θα συγκληθούν τα αρμόδια κατά περίπτωση όργανα της Ομοσπονδίας και αφού σταθμίσουμε πλέον όλα τα δεδομένα, θα λάβουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται, με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας. Προς τούτο, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ενημέρωση όλων ανεξαιρέτως των ενδιαφερομένων σε τοπικό επίπεδο και μέσω Γενικών Συνελεύσεων, ημερίδων, κινητοποιήσεων και όποιας άλλης σχετικής πρωτοβουλίας, επιλεγεί εκ μέρους σας.

  Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση άμεσα και με ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αν και αυτή τη φορά δεν υπάρξει εκ μέρους των κυβερνώντων ουσιαστική ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματά μας.

  Η Ομοσπονδία μας, τέλος, με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή του Προϋπολογισμού και την εξαγγελθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκ μέρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Κυριακή το απόγευμα, εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της στον αγώνα όλων των εργαζομένων της Χώρας για μια άλλη, φιλολαϊκή πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και όχι τις απαιτήσεις των τροϊκανών με βάση τα μνημόνιά τους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ypografes-poasy
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis