Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:33 | 10/01/2020

Aμεσες προσλήψεις ζητούν οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης στα Χανιά αφού ο αριθμός τους μειώνεται σημαντικά κάνοντας πολύ δύσκολη την εργασία τους.
Αυτή τη στιγμή για τα δύο καταστήματα κράτησης που υπάρχουν στα Χανιά υπηρετούν 57 άτομα, έναντι 93 που προβλέπει το οργανόγραμμα, ενώ όπως τονίζει στα “Χ.Ν.” ο κ. Γιάννης Κουντουρόγιαννης προέδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων (Κατάστημα Κράτησης Κρήτη 1 και Αγροτικές Φυλακές Αγιάς) υπάρχει η πληροφορία ότι θα μετακινηθούν, στο πλαίσιο της κινητικότητας, σε άλλες υπηρεσίες άλλοι 6 εργαζόμενοι που προέρχονταν από την πρώην δημοτική αστυνομία.
[custom:google-ads]
«Είμαστε η μοναδική υπηρεσία κράτησης στην Ελλάδα με τόσο μικρό αριθμό προσωπικού. Έχουμε υπό την ευθύνη μας τα θυρωρία της φυλακής, τις μεταγωγές προς το Νοσοκομείο και τη φύλαξη των κρατουμένων εκεί, φύλαξη σκοπιών, παράσταση στα δικαστήρια και στον ανακριτή. Όλα αυτά με 59 άτομα, ενώ ήδη δύο άτομα έφυγαν με φύλλο πορείας και υπάρχει ο κίνδυνος να φύγουν άλλα 5-6 άτομα με το πρόγραμμα κινητικότητας, που ήταν πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Σημειώνω ότι ήδη από την αρχή της κινητικότητας, έχουν φύγει 20 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Αν συνεχιστεί αυτό και φτάσουμε στα 50 άτομα προσωπικό, τότε πέφτουμε σε απαγορευτικά νούμερα για τη φύλαξη των φυλακών», λέει ο κ. Κουντουρόγιαννης.
Η Ένωση έχει προχωρήσει εγγράφως στα αιτήματα της στο Υπουργείο και αναμένει απαντήσεις. Όπως τονίζει ο κ. Κουντουρόγιαννης απαιτούνται σοβαρές λύσεις και όχι “επιδερμική” αντιμετώπιση του προβλήματος. «Θέλουμε προσλήψεις, δεν γίνεται διαφορικά, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με 50 άτομα. Τις γιορτές το προσωπικό δεν πήρε καθόλου άδειες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας. Σε επόμενη φάση θα απευθυνθούμε στον ίδιο τον Υπουργό και στον Πρωθυπουργό ακόμα».

Eνα άλλο ζήτημα που απασχολεί την Εξωτερική Φρουρά είναι αυτό των αυτοκινήτων που έχει στη διάθεσή της. Τόσο οι “κλούβες” όσο και τα “τζιπ” είναι σε πολύ κακή κατάσταση, μπαίνουν πολύ συχνά για συντήρηση και πρέπει να αντικατασταθούν πριν γίνουν επικίνδυνα για τις ζωές των υπαλλήλων της φρουράς και των κρατουμένων.

Σημειώνεται ότι οι φρουροί προχωρούν σε καθημερινές στάσεις εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού. Στις στάσεις εργασίας το Θυρωρείο του Καταστήματος Κράτησης Χανίων θα παραμείνει κλειστό και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα επισκεπτήριο Συγγενών και Συνηγόρων Κρατουμένων, δεν θα εκτελεστεί καμία Μεταγωγή – Φρούρηση Κρατουμένου στα Δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου και στο Νοσοκομείο εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του, επίσης δεν θα επιτρέπεται η παραλαβή πραγμάτων, χρημάτων και τροφίμων.

Πηγή: haniotika-nea.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis