Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 29/06/2017

Με την παρουσία μόλις 200 Κορωπιωτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη κινητοποίηση των... πολιτών της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματικότητα που βιώνουν από Ρομά στο Κούπι και περιφερόμενες ομάδες.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμος είχε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενημερώσει τους πολίτες τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας του Κορωπίου, αυτοί γύρισαν την πλάτη σε ένα σοβαρότατο πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημιουργώντας μια κατάσταση διαρκούς ανασφάλειας.

Πάντως ο δήμαρχος στάθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος και του τμήματος ασφαλείας του Κορωπίου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ενώ έπρεπε να έχει 70 αστυνομικούς έχει μόλις 20!

Προανήγγειλε συνάντηση, την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Ιουλίου, στις 11 το πρωί με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη όπου εκπρόσωποι των πολιτών του Κορωπίου θα θέσουν εκ νέου τόσο το ζήτημα της έξαρσης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας Ρομά όσο και αυτό της ενίσχυσης του τοπικού Α.Τ..

Ο Δημ. Κιούσης έκανε σαφές ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του υπουργείου να ενισχυθεί το τοπικό αστυνομικό προσωπικό ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι στο πλευρό του Κορωπίου βρίσκεται και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (ΕΑΥΝΑΑ) η οποία παρέστη δια του προέδρου της Γιώργου Καλιακμάνη.

Ο κ. Καλλιακμάνης από την πλευρά του ευχαρίστησε τους Κορωπιώτες και τον δήμαρχο που βρίσκονται στο πλευρό της ΕΑΥΝΑΑ η οποία πασχίζει να ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τα οποία έχουν μεγάλες ελλείψεις.

Μάλιστα έκανε λόγο για τρεις “στόχους” οι οποίοι φυλάσσονται επί 24ώρου βάσεως από αστυνομικούς του ΑΤ Κορωπίου με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμη περισσότερο η ήδη ισχνή δύναμή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καλλιακμάνης πρότεινε δημοσίως στον δήμαρχο να είναι παρών στη συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης προκειμένου να βοηθήσει στην κατανόηση του προβλήματος από τον κ. Αναγνωστάκη.

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αντώνης Δρόσος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “πασχίζουμε εδώ και 15 χρόνια να κοιμηθούμε” υπονοώντας σαφώς το επίσης μείζον ζήτημα της ηχορύπανσης που υφίσταται μεγάλη μερίδα κατοίκων του Κορωπίου αρχής γενομένης από αυτούς της περιοχής της Δεξαμενής.

 

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τις τοποθετήσεις των κ.κ. Κιούση, Καλλιακμάνη και Δρόσου καθώς και το ψήφισμα που διάβασε η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Αγγ. Λειβαδίτου:

Πέρα πάντως από αυτή καθεαυτή την εξέλιξη της κινητοποίησης ο δήμαρχος Κορωπίου στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην απουσία των Κορωπιωτών από την πρώτη αυτή κινητοποίηση κατά της εγκληματικότητας των Ρομά και υπέρ της ενίσχυσης του προσωπικού του Α.Τ. Κορωπίου.

“Έπρεπε σήμερα να βρίσκονται εδώ τουλάχιστον 3.000 άτομα αφού η πόλη του Κορωπίου μετρά 25.000 κατοίκους και άλλες 12.000 οι υπόλοιπες περιοχές” ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Κιούσης.

“Διαμαρτύρονται για την κατάσταση αλλά όταν ζητάμε συμπαράσταση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα δεν σηκώνονται από τον καναπέ και το air condition λόγω κάυσωνα” πρόσθεσε.

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, την έκρηξη του δημάρχου Κορωπίου για την απουσία των Κορωπιωτών:

kinit2

kinit1

 

notioanatolika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis