Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 20/12/2018

ΠΡΟΣ:     Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο, κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο

ΚΟΙΝ: 1)  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη

2)   Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα Παπακώστα

3)    Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

 

Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Σαν σήμερα στις 20.12.1989, μία συνηθισμένη ημέρα από τις τελευταίες εκείνης της χρονιάς, η Π.Υ. Κομοτηνής ειδοποιήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς σε αποθήκη αγροτικών προϊόντων σε κάποιο χωριό της περιοχής. Η ημέρα αυτή έμελε να είναι η τελευταία για έναν αγαπητό συνάδελφό μας, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας της απογευματινής βάρδιας, τον Πυρονόμο Σταμπουλή Θεόδωρο, καθώς κατά την μετάβασή του με το όχημα της Α’εξόδου πυρκαγιάς, απεβίωσε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς.

Οι συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου διερευνήθηκαν στην διαταχθείσα Ε.Δ.Ε., τα συμπεράσματα της οποίας αναφέρουν ότι ο θάνατος επήλθε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και σε αυτό συνετέλεσαν η σύγχυση, η ταραχή και η υπερένταση που δημιουργήθηκε και η αγωνία που τον διακατείχε για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του στον τόπο της πυρκαγιάς, όπως ακριβώς αναφέρεται επί λέξει ενώ καταλήγει ότι ο συνάδελφος απεβίωσε «εν υπηρεσία διατελών και ένεκα ταύτης προδήλως και αναμφισβητήτως».

Ένας ακόμα ήρωας που πέρασε στο πάνθεον των ηρώων του Π.Σ., ο οποίος όμως δυστυχώς ποτέ δεν μνημονεύτηκε και ξεχάστηκε, αν και έδωσε την ζωή του υπό το βάρος της δύσκολης αποστολής και της πίεσης που αυτή συνεπάγεται.

Είκοσι εννέα (29) χρόνια μετά ήρθε η ώρα της ηθικής δικαίωσης του συναδέλφου και η Πολιτεία σε ένδειξη αναγνώρισης της μνήμης του, οφείλει να πράξει τα αυτονόητα!

Ζητάμε και το χρέος είναι πρωτίστως ηθικό, την ανάληψη όλων των ενεργειών από την πλευρά της Πολιτείας, για την απόδοση των τιμών και την επίσημη αναγνώριση της προσφοράς του στο Π.Σ.! Αυτό αποτελεί και την ηθική δικαίωση της οικογενείας του αδικοχαμένου συναδέλφου μας!

Αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες συναδέλφους, που δεν επέστρεψαν ποτέ από το πεδίο της μάχης, που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας, ευλαβικά τιμούμε τη μνήμη τους και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τηρήσουμε  τα ιδανικά, για τα οποία αυτοί θυσιάστηκαν!

Πυρονόμος (3145) Σταμπουλής Θεόδωρος    

Γεννήθηκε το 1943, στη Νέα Καλλίστη Κομοτηνής.

Κατατάχθηκε στις 08.06.1968 – Έγγαμος.

Υπηρέτησε στην Π.Υ. Αθηνών, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, και Κομοτηνής.

 

Απεβίωσε εν ώρα καθήκοντος ως επικεφαλής πυροσβεστικής εξόδου στις 20.12.1989.

Απόσπασμα Βιβλίου Συμβάντων – Έκθεση Ενεργηθείσης Ενόρκου Διοικητικής Εξέτασης

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

         ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis