Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 11/03/2017
Η θερινή περίοδος των πτήσεων στα Αεροδρόμια της Χώρας μας έχει ξεκινήσει, για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, προβλέπεται πως ο αριθμός της επιβατικής κίνησης τη φετινή χρονιά θα σπάσει κάθε ρεκόρ και η επιβατική κίνηση θα πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
 
Επιπρόσθετα, λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού των πτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία και του εφεδρικού τερματικού σταθμού (satellite) όπου θα χρειαστούν επιπλέον αστυνομικοί για να τον επανδρώσουν.
 
Επίσης, για ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των επιβατών αλλά και των εργαζομένων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς και για την πρόληψη και αποφυγή κάθε έκνομης ενέργειας, τα μέτρα ασφαλείας από πλευράς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών έχουν εντατικοποιηθεί βάσει των διεθνών προδιαγραφών ασφαλείας.  
 
Το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό όλων των τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών παρά την υπερπροσπάθεια και το ζήλο που επιδεικνύει για την υπηρεσία και έχοντας άρτια εκπαίδευση και εξειδίκευση του αντικειμένου, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που ήδη έχουν προκύψει ενόψει της θερινής περιόδου.
 
Για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της όπως αρμόζει ως Διεθνής Αερολιμένας αλλά και σε όλα όσα προκύψουν ενόψει της θερινής περιόδου δυο λύσεις υπάρχουν:  
 
 
  1. Σημαντική ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό όπως γίνεται σε όλα τα αεροδρόμια της Χώρας (καθώς τα τελευταία χρόνια παραμένει η ίδια δύναμη ενώ οι απαιτήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί).
  2. Αποδέσμευση από όλα τα μέτρα που αφορούν άλλες Διευθύνσεις (όπως ενίσχυση της Δι.Με.Δ.Α. στο Εφετείο και στην Ευελπιδων αλλά και τα μέτρα τάξης σε γήπεδα σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής)

Θα πρέπει επιτέλους να κατανοηθεί η σημαντικότητα της ενίσχυσης του Αερολιμένα, καθώς και της αποδέσμευσης του εναπομείναντα ελλιπή προσωπικού του από τα μέτρα των άλλων Διευθύνσεων διότι οι υπηρεσίες του είναι άμεσα συνυφασμένες με την εικόνα της Χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και με την “βαριά βιομηχανία” τον τουρισμό.

 
ΒΡΕΝΤΑΣ Ηλίας
 
Β' Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής
 
Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 
Μέλος Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής (Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.)
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis