Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:25 | 18/07/2019

ΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις-προσωρινές μετακινήσεις εκτός Δ.Α. Φωκίδας».

Κύριε Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας θα θέλαμε καταρχήν να σας συγχαρούμε και να εκφράσουμε τις ειλικρινέστατες ευχές μας για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.
 
Μετά από σωρεία δημοσιευμάτων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τα οποία αφορούν τη διάθεση αστυνομικών σε αποσπάσεις και προσωρινές μετακινήσεις, οι οποίες προφανώς και δεν εξυπηρετούν την προστασία των πολιτών και την πρόληψη του εγκλήματος και την επιστροφή αυτών στις οργανικές τους θέσεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ακριβώς αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και πολλά έτη και στη Δ.Α. Φωκίδας.
 
Μια Διεύθυνση στην οποία λειτουργούν δύο(2) σωφρονιστικά καταστήματα –εκ των οποίων το ένα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως υψίστης ασφαλείας-με ότι αυτό συνεπάγεται ( μεταγωγές κρατουμένων, επιτήρηση καταστημάτων κ.α), μια διεύθυνση που έχει στην αρμοδιότητά της την περιοχή των Δελφών, ενός εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως καίτοι δεν ενισχύθηκε ποτέ με αστυνομικό προσωπικό για το σκοπό αυτό, μια διεύθυνση που υπολείπεται σε οργανικές θέσεις, μια διεύθυνση που εφαρμόστηκε ανεπιτυχώς η περιβόητη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών καθώς επίσης και το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης (ΠΕΡΣΕΑΣ), μια διεύθυνση που οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν εμφανέστατα αυξηθεί και σε συνδυασμό με το ορεινό κυρίως και πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο του Νομού, η πρόσβαση σε πολλές περιοχές καθίσταται εξαιρετικά χρονοβόρα και δυσπρόσιτη, μια διεύθυνση που αποτέλεσε στόχο τρομοκρατικής οργάνωσης.
[custom:google-ads]
Κύριε Υπουργέ,

Αφού λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω, αναμένουμε ανάλογες παρεμβάσεις και στη Δ.Α. Φωκίδας, με την άμεση επαναφορά όλων των αποσπασμένων εκτός Δ.Α. Φωκίδας στις οργανικές τους θέσεις και όχι να συνεχίσουν να παραμένουν σε άλλους νομούς στελεχώνοντας επιτελικές θέσεις και θέσεις προστασίας υψηλών προσώπων καθώς επίσης και τη συμπερίληψη επιτέλους της περιοχής των Δελφών στους τουριστικούς προορισμούς που χρειάζονται ενισχυμένη αστυνόμευση αλλά και ενίσχυση της Δ.Α. Φωκίδας με αστυνομικό προσωπικό στις έκτακτες μεταθέσεις, έτσι ώστε να εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Φωκίδας και οι συνάδελφοί μας να είναι δίπλα στους πολίτες της Φωκίδας.
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΨΕΒΕΔΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis