Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:13 | 14/04/2020

Ταραχώδης αποδεικνύεται η επιχείρηση παράδοσης επισιτιστικής βοήθειας από πλευράς Δήμου Δελφών στους Ρομά στην Άμφισσα, που έλαβε χώρα τη Mεγάλη Δευτέρα το πρωί. Μέλη της δημοτικής Αρχής παρέδωσαν αρχικά χωρίς πρόβλημα είδη και προϊόντα από σούπερ μάρκετ στους Ρομά που διαβιούν στη συνοικία του βόρειου μπλοκ των εργατικών κατοικιών (στο Μαχαλά στον δρόμο προς το βυζαντινό ναό του Σωτήρα μετά τη Χάρμαινα).

Αν αυτή η πρώτη παράδοση έγινε χωρίς ζητήματα, δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και στον καταυλισμό επί της Ε.Ο. Άμφισσας-Λαμίας πάνω από το ΒΙΟ.ΠΑ. της πόλης.

Σύμφωνα με το fokidanews, οι Ρομά σε εκείνον τον καταυλισμό ζήτησαν να τους καταβληθεί όλη η βοήθεια που προβλέπεται από τις 40.000 ευρώ που έχει χορηγήσει στον Δήμο Δελφών η πολιτεία, καθώς και χρήματα «στο χέρι» από το κονδύλι αυτό, ώστε να τα διαθέσουν οι ίδιοι όπως επιθυμούν.

Εν τούτοις, η δημοτική Αρχή κινούμενη στο πλαίσιο του νόμου αρνήθηκε, έχοντας ως σχεδιασμό η βοήθεια αυτή σε είδη σούπερ μάρκετ να γίνεται τμηματικά το προσεχές διάστημα, καθώς, μεταξύ άλλων λόγων, δεν είναι δυνατό να αδειάσουν από προμήθειες τα καταστήματα προκειμένου να δοθεί τώρα όλη η βοήθεια, όπως απαιτούν οι Ρομά.

To βαν το οποίο υπέστη φθορές

To βαν το οποίο υπέστη φθορές

Μπροστά στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, στον καταυλισμό σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς οι Ρομά αρνήθηκαν να αποδεχτούν την παρτίδα των ειδών που επιχείρησε να τους χορηγήσει η δημοτική Αρχή, απέρριψαν απολυμαντικά και είδη υγιεινής που συμπεριλαμβάνονταν στα είδη, άσκησαν έντονη λεκτική βία, παρουσών αστυνομικών δυνάμεων, και προκάλεσαν φθορές στο βανάκι του Δήμου που μετέφερε τα προϊόντα. 

To Star Κεντρικής Ελλάδος αναφέρει: «Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά είχαν πληροφορηθεί λανθασμένα ότι θα πληρώνονταν επίδομα σε μετρητά και δυσανασχέτησαν όταν διαπίστωσαν ότι η βοήθεια αφορούσε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Αρνήθηκαν να παραλάβουν τα προϊόντα και προπηλάκισαν τους αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους και προξένησαν ζημιές στο αυτοκίνητο του Δήμου Δελφών. Δεν πτοήθηκαν ούτε από την παρουσία της αστυνομίας που ήταν έντονη και συνόδευε την αντιπροσωπεία του Δήμου Δελφών».

Το βαν το οποίο υπέστη φθορές

 

Όπως προσθέτει το fokidanews, παράλληλα απείλησαν φραστικά ότι θα εντείνουν τις κλοπές την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ απείλησαν και επαγγελματίες της περιοχής του ΒΙΟΠΑ πετώντας πέτρες στις εγκαταστάσεις τους.

Τι αναφέρουν τοπικοί παράγοντες στο zougla.gr

Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες που επικοινώνησαν σήμερα Μεγάλη Τρίτη με το zougla.gr, υποβλήθηκαν ήδη μηνύσεις από τον Δήμο Δελφών, ενώ έχουν συλληφθεί κάποια άτομα από τον καταυλισμό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για κάποιους από τους εγκεφάλους των επεισοδίων, οι οποίοι κρατούνται αυτή τη στιγμή στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία.

Χτύπησαν επιχειρηματία της περιοχής

Ένα άλλο περιστατικό, το οποίο έγινε γνωστό από τις ίδιες πηγές, είναι ότι σήμερα υποβλήθηκε μήνυση από επιχειρηματία του οποίου η επιχείρηση βρίσκεται στην περιοχή του ΒΙΟ.ΠΑ. και, όπως αναφέρεται, ξυλοκοπήθηκε χθες Μεγάλη Δευτέρα από συγκεκριμένη ομάδα Ρομά στα πλαίσια της έντασης που δημιουργήθηκε.

Πηγή: fokidanews, tvstar.gr, zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis