Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:15 | 28/10/2019

Καταθέτοντας στεφάνια στο μνημείο των Πεσόντων στην Βαρνάβα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Χιμάρα η καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της Ομόνοιας.

Πλήθος κόσμου έδεσε το παρόν στο μνημείο αποτίοντας φόρο τιμής. Μεταξύ άλλων και η μάνα της Χιμάρας Ερμιόνη Μπρίγκου, η οποία έχει θάψει στον κήπο του σπιτιού της τις σορούς 6 Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν υπέρ πατρίδος πολεμώντας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η πρόξενος της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Μαρκέλλα Μεγαλοκονόμου και ο γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, κ. Κωνσταντίνος Καραμουσαλής.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, προκλήθηκε ένταση όταν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό που έγραφε «Αθάνατος» στο νεκροταφείο στους Βουλιαράτες. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν προλάβουν να ανοίξουν το πανό άνδρες της αλβανικής αστυνομίας το κατάσχεσαν.

Παρά τις φωνές και τις αντιδράσεις του πατέρα και της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι Αλβανοί αστυνομικοί έβαλαν το πανό στο πορτ μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου, το οποίο έφυγε αμέσως από την περιοχή προκαλώντας την οργή και τις διαμαρτυρίες της οικογένειας Κατσίφα.

Πηγή:  ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis