Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 15/09/2019

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παράνομης βίας, μέσω διαδικτύου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει άσεμνη φωτογραφία ανήλικης που δήθεν κατείχε, κατάφερε να αποσπάσει από την ανήλικη φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό με πορνογραφικό περιεχόμενο.

[custom:google-ads]

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την τεχνική συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε άμεση ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και κατόπιν επικοινωνίας με τον διαχειριστή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ημεδαπού καθώς και ο τόπος διαμονής του στην Αττική.

Ακολούθως το προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε, λόγω αρμοδιότητας, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικοί της οποίας πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του ημεδαπού.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κινητά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες κάρτες SIM, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis