Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:43 | 26/07/2016

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα ανώτατα κλιμάκια εξαιτίας της ανεμπόδιστης  επίθεσης  που πραγματοποίησαν τα μέλη της  ομάδας  Ρουβίκωνας στο νεοκλασικό κτίριο της  Τουρκικής πρεσβείας, όπισθεν του Προεδρικού  Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου.  

Η επίθεση που εκδηλώθηκε στις 13.15 από 10 μέλη της ομάδας  γεννά προβληματισμούς καθώς  δεν έγιναν  αντιληπτοί από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αναπτυχθεί επί των οδών Ρηγίλλης , Στησιχόρου,  Ηρώδου  Αττικού και της πάντοτε αποκλεισμένης κυκλοφοριακά  Βασιλέως Γεωργίου Β’ όπου  και βρίσκεται η είσοδος της εν λόγω πρεσβείας και  οι πλαϊνές είσοδοι  του Προεδρικού Μεγάρου και του Μαξίμου.

 Από την ημέρα δε εκδήλωσης του πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι υπάρχουσες φρουρές έχουν  ενισχυθεί και με  περιπολίες στελεχών της  ΕΥΠ.

Πηγές από την  ΕΛΑΣ χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον  ανεξήγητη  την ολιγωρία  των αστυνομικών και των επιτελών τους» αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα.  

Όσα και να λέγονται  πάντως ένθεν κακείθεν   (σς αφού υπάρχουν και παράπονα από την πλευρά του Τούρκου πρέσβη   Κερίμ Ουράς) το κύρος της  εγχώριας ασφάλειας υπέστη μεγάλο  πλήγμα. Σημειώνεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα, μετά την επίθεση με τις μπογιές,  διέφυγαν τρέχοντας  προς το Παγκράτι.   

 

parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis