Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:37 | 19/02/2016

Με ένα άρθρο με τίτλο «Περί αστυνομικών PR» στη διαδικτυακή εφημερίδα γνώμης «Ανοικτό Παράθυρο» παίρνει θέση ο Γιάννης Πανούσης για το θέμα της μετακίνησης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τελικά μετά την αποδοχή της προσφυγής του, με νέα απόφασή του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας τον όρισε βοηθό επιτελάρχη που θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής).

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι δεν έχει σχολιάσει καμία από τις ενέργειες του διαδόχου του, ωστόσο επισημαίνει ότι «η περίπτωση του Μανώλη Σφακιανάκη είναι διαφορετική […]διότι ο χρόνος, ο τρόπος και ο λόγος συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της Καλής Διακυβέρνησης κι εν προκειμένω της επιτυχούς προσπάθειας για συμφιλίωση Αστυνομίας και Κοινωνίας».

«Αυτή η Κυβερνώσα Αριστερά εκτός από λογική δεν διαθέτει καν στυλ» τονίζει ο κ. Πανούσης, ο οποίος καταλήγει με υστερόγραφο στο οποίο απαντά σε όσους έχουν κατηγορήσει τον κ. Σφακιανάκη για δημόσιες σχέσεις (PR), λέγοντας πως είναι προτιμότερο να κάνει PR «από το να είναι κουνέλι (Police Rabbit) ή κριάρι PR (Police Ram)».

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Πανούση:

Περί αστυνομικών PR

Του Γιάννη Πανούση
 
Δακρυγόνα δεν έριξε η Αστυνομία
«Περιττό» είπαν
«Είναι όλοι δακρυσμένοι»
Κ. Καλαπανίδας, Τελευταίο Μάθημα

Δεν είμαι υπέρ της άποψης του να κρίνεις αυτούς που σε διαδέχθηκαν (ως Πρύτανη, ως Βουλευτή, ως Υπουργό κ.ο.κ.). Ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία και μόνο γι' αυτήν είναι υπόλογος.

Επί 5 μήνες δεν σχολίασα καμία από τις ενέργειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δεν θα μιλούσα ούτε για τις «κρίσεις» και για τους άξιους αξιωματικούς που θυσιάστηκαν λόγω ιδεοληψιών ή δοσοληψιών.

Όμως η περίπτωση Μ. Σφακιανάκη είναι διαφορετική. Όχι επειδή υπάρχει κάποιος στη γη που είναι «αναντικατάστατος» αλλά διότι ο χρόνος, ο τρόπος και ο λόγος συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της Καλής Διακυβέρνησης κι εν προκειμένω της επιτυχούς προσπάθειας για συμφιλίωση Αστυνομίας και Κοινωνίας. Αυτή η Κυβερνώσα Αριστερά εκτός από λογική δεν διαθέτει καν στυλ. Πρόκειται για «πρωτόγονη σύν-νομη τάξη;»

Υ.Γ. Ακόμα κι αν ο Σφακιανάκης έκανε Δημόσιες Σχέσεις PR (Public Relations) -πράγμα απολύτως απαραίτητο για να γίνει η Αστυνομία ελκυστική για τους μαθητές, γονείς κ.λ.π.- σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο από το να είναι κουνέλι (Police Rabbit) ή κριάρι PR (Police Ram).

 

www.star.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis