Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 12/07/2021

Το υπηρεσιακό του πιστόλι, μάρκας SMITH AND WENSON των 9mm, κατήγγειλε ότι του έκλεψαν, 43χρονος αστυνομικός, μέσα από το χρηματοκιβώτιο που είχε στο σπίτι του, στην περιοχή του Γέρακα.

Ο 43χρονος, που φέρει τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου, κάλεσε την άμεση δράση η οποία έφτασε στις 00.50 τα ξημερώματα.

Ο ίδιος περίμενε έξω τους συναδέλφους του, με τους οποίους μπήκαν μαζί στο διαμέρισμά του, ένα υπερυψωμένο ισόγειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον χώρο της κρεβατοκάμαρας, ήταν όλα τα συρτάρια ανοιγμένα ενώ υπήρχαν και πεταμένα αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, στο κρεβάτι βρίσκονταν διάφορα κουτιά ανοιγμένα από τα οποία, σύμφωνα με τον ανθυπαστυνόμο, είχαν αφαιρέσει τα κοσμήματα καθώς και 7 χρυσές λίρες η αξία των οποίων ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.

Στο δάπεδο υπήρχε το μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, διαστάσεων 30χ20χ20, με ανοιχτή την πόρτα. Εκεί όπως υποστήριξε είχε το υπηρεσιακό του πιστόλι, ένα SMITH AND WENSON των 9mm, με δύο γεμιστήρες και 25 φυσίγγια.

Όπως διαπιστώθηκε, το υπόλοιπο σπίτι δεν παρουσίαζε εικόνα έρευνας, ωστόσο, στο ακριβώς απέναντι υπνοδωμάτιο η μπαλκονόπορτα και το τζάμι ήταν ανοικτά.

Στους συναδέλφους του δήλωσε πως επέστρεψε στο σπίτι του 10 λεπτά μετά τις 12 και τότε διαπίστωσε ότι δράστες είχαν καταφέρει να μπουν στο σπίτι του.

Μάλιστα, στην απολογία του υποστήριξε: «…Το υπηρεσιακό μου πιστόλι το φυλούσα στο χρηματοκιβώτιο και δεν το έφερα μαζί μου καθώς πρόσφατα είχα αγοράσει ιδιωτικό πιστόλι και το συγκεκριμένο θα το παρέδιδα».

Στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών ενώ ο αστυνομικός συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για πλημμελή φύλαξη του υπηρεσιακού του πιστολιού, όμως με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος και υπεβλήθη η σχετική δικογραφία.

Κάτια Νιάκαρη

ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis