Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:09 | 02/07/2019

Η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. ολοκληρώθηκε και έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση για τα κορυφαία αξιώματα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με τον Μπετέλ, οι ηγέτες πρότειναν την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας (προέρχεται από το CDU) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη θέση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Τα καθήκοντα του Τουσκ, στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προτάθηκε να αναλάβει ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ. Η Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, θα είναι υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

[custom:google-ads]

Την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής και την επίτευξη συμφωνίας για την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε για τη μελλοντική ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών», έγραψε.

    Σύμφωνα με επόμενες αναρτήσεις του: για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι «28»  αποφάσισαν να προτείνουν τη Γερμανίδα, νυν υπουργό 'Αμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, για επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τον πρώην υπουργό εξωτερικών της Ισπανίας και πρώην πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ζοζέπ Μπόρελ, ενώ για Πρόεδρο της ΕΚΤ τη Γαλλίδα, νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σημειώνεται πως μόλις λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση των υποψηφίων στους οποίους κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής, ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Σταματάκης: "Τα αυτοκίνητα των Στατηγών και των "επισήμων" είναι στην πένα"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis