Άσκηση Αμερικανικού αεροπλανοφόρου με πραγματικά πυρά, απέναντι σε τουρκικές ασκήσεις

Άσκηση Αμερικανικού αεροπλανοφόρου με πραγματικά πυρά, απέναντι σε τουρκικές ασκήσεις

Σημαντικός αριθμός πολεμικών πλοίων με τεράστια ισχύ πυρός συγκεντρώνεται μεταξύ Κύπρου και Κρήτης

Την Δευτέρα η Τουρκία είχε προχωρήσει στην παράτυπη δέσμευση δύο πραγματικά μεγάλων περιοχών μεταξύ Κύπρου και Κρήτη για ασκήσεις και με πραγματικά πυρά στις 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Οι περιοχές που έχει δεσμεύσει παράτυπα η Τουρκία συμπίπτουν πέρα από τις περιοχές Ελληνικής και Κυπριακής δικαιοδοσίας και με περιοχή Αιγυπτιακής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει το news.gr ενοχλημένος ήταν από την τουρκική κίνηση και τρίτος παράγοντας.

Σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε χθες η Αθήνα και αποκαλύπτει το news.gr, στον ίδιο σχεδόν χώρο, δεσμεύτηκαν επίσης δύο περιοχές, που συμπίπτουν σε σημαντικό βαθμό με τις περιοχές που δέσμευσε παράτυπα η Τουρκία, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Η δέσμευση είναι για το χρονικό διάστημα από τις 10 μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου.

Η ΝΟΤΑΜ σημαίνει πως το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ προφανώς θα θελήσει για τους σκοπους της άσκησής του να απογειώσει μαχητικά από αεροπλανοφόρο τους που πλέει στην περιοχή.

Σε συνδυασμό με την τριμερή άσκηση που θα διεξαχθεί στην Κύπρο με γαλλικές και ιταλική φρεγάτα που είναι στην Μεγαλόνησο, γίνεται αντιληπτό πως συγκεντρώνεται στην περιοχή ένας σημαντικός αριθμός πολεμικών σκαφών με συντριπτική ισχύ πυρός.

Πηγή:  news.gr