Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 10/04/2019

Την Τρίτη 2 Απριλίου διεξήχθη άσκηση με την κωδική ονομασία «ΑΤΛΑΣ 2019», από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ομάδα πυρασφαλείας του 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

Σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση του βαθμού ετοιμότητας και η ενδυνάμωση της συνεργασίας του προσωπικού της υπηρεσίας μας με την ομάδα πυρασφάλειας του Νοσοκομείου και τους συναρμόδιους φορείς, η εξοικείωση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων στα θέματα κατάσβεσης πυρκαγιών και εκκένωσης χώρων, καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού στα μέσα πυροπροστασίας του Νοσοκομείου.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με το σενάριο, λόγω σεισμικής δόνησης, προκύπτουν μικρής έκτασης ζημιές στο κτίριο της Γ΄ Χειρουργικής Πτέρυγας του 424 Γ.Σ.Ν.Θ. με φραγή της θύρας εξόδου του κλιμακοστασίου διαφυγής από το 2ο όροφο προς το ισόγειο, που οδηγεί σε ασφαλή αύλειο χώρο. Επίσης, συνεπεία του σεισμού, λόγω βραχυκυκλώματος, εκδηλώνεται μικρής έκτασης πυρκαγιά στο κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα της μονάδας κλιματισμού του 2ου ορόφου, με έκλυση μεγάλης ποσότητας καπνών που κατακλύζουν τον κεντρικό διάδρομο της πτέρυγας και εγκλωβίζουν ημιλιπόθυμο άτομο σε εξώστη του ορόφου. 

Στην άσκηση συμμετείχαν 13 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο υδροφόρα οχήματα, ένα διασωστικό και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα του 2ου Π.Σ. και 20 άτομα της ομάδας πυρασφαλείας του 424 Γ.Σ.Ν.Θ., ενώ την παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση του 2ου Π.Σ. και εκπρόσωποι από τη Διοίκηση του 424 Γ.Σ.Ν.Θ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis